Suvine piirkiirus kehtib teedel vähemalt nädala lõpuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkiirus - 110 kilomeetrit tunnis.
Piirkiirus - 110 kilomeetrit tunnis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti teedel kehtivad suurendatud piirkiirused 100 ja 110 km/h tõenäoliselt vähemalt selle nädala lõpuni, sest ilmaprognoosi järgi ei ole veel vajadust piirkiirust alandada.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Aare Pain ütles, et ilm on tänavu sügisel olnud soe ja see on võimaldanud suurendatud piirkiirust lubavaid märke maanteedel tavapärasest kauem üleval hoida. Mullu võttis amet teedelt kiiremat sõitu lubavad märgid maha 11. oktoobril ning aasta varem 2. oktoobril.

"Kuigi ilmajaam on ennustanud nädala lõpuks miinuskraade, ei tee väikesed külmakraadid kuiva ilmaga midagi hullu," märkis Pain.

Piirkiirust on põhjust hakata alandama siis, kui lörtsi ja jää tõttu tekib reaalne libeduse oht. "Jälgime ilmaolusid ja oleme valmis ilma halvenedes kiiresti reageerima," lausus Pain.

Paini sõnul peab maanteeamet enne 100 ja 110 km/h sõita lubavate märkide mahavõtmist sellest 24 tundi üleriigilise levikuga raadiojaama kaudu teada andma.

Maanteeamet otsustas septembri lõpus pikendada suurema piirkiiruse kehtivusaega oktoobrikuusse. Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse järgi võib Eesti teedel lubatud suurimat kiirust tõsta maist septembrini, kuid maanteeametil on õigus sõltuvalt ilmaoludest seda aega pikendada või lühendada.

Maanteeamet tõstis tänavu suveperioodiks maanteedel piirkiirust kokku 801 kilomeetri ulatuses, mida oli üle 20 kilomeetri võrra rohkem kui mullu.

Tänavu tohivad A- ja B-kategooria sõidukid 110 km/h sõita ühtekokku 148,1 kilomeetri ulatuses, mullu kehtis selline piirang 133 kilomeetril. 100km/h ala on tänavu 652,9 kilomeetrit, mullu oli see 645,5 kilomeetrit.

Tavapäraselt tohib Eesti teedel sõita kuni 90 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles