Galerii: endlalased tähistasid koos linnarahvaga teatri juubelit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri juubeliüritus Rüütli platsil.
Endla teatri juubeliüritus Rüütli platsil. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile õhtul toimus Endla kutselise teatri 100. aastapäeva raames Pärnus Rüütli platsil kunagise teatrimaja ausamba juures linnarahvale mõeldud juubeliüritus, kus meenutati endisi endlalasi.

Veel enne päikesevalguse kadumist alustas rahva kogunemisel meeleolu looma puhkpilliorkester „Õnn tuli meie õuele“, kes väljuhäälselt lugude vahel Endla teatrit tervitas.

Seejärel kuvati kunagise Endla teatrimaja kohas, praeguse hotell Pärnu seinale videoinstallatsioon, mis samuti kajastas Pärnu teatrit läbi aegade. Esmalt näidati seinal kõigi 400 kunagise Endlas töötanud näitleja nimed ja teatris töötamise aastad. Rüütli platsil süüdati endiste endlalaste mälestuseks sadu küünlaid. Endla seltsi segakoor laulis riigihümni ja Endla teatrihümni „Hele täht“.

Installatsioon lõppes ajaloolise kiirülevaatega Endla teatrist läbi 100 aasta. Juubeliüritust juhatanud näitleja Ahti Puudersell rääkis seinale kuvatud videole lisaks nii põnevaid kui olulisi ja pöördelisi fakte Pärnu teatri ajaloost.

Järgnes teatri- ja linnarahva ühine rongkäik mööda Rüütli tänavat teatrimajja, kus pakuti rongkäigus osalenutele sooja teed ja kringlit.

Seejärel asuti vaatama dokumentaalmaterjalil põhinevat lavastust „Kirjad Endlale“. See lavastus oli üks Endla 100. hooaega tähistavaid eriprojekte, millega anti ainus etendus sel kevadel. Eile mängiti tükki teist ehk viimast korda.

Endla juubeliüritused kulmineeruvad laupäeval William Shakespeare’i/Andres Noormetsa „Hamlet Andersoni“ esietendusega, millele järgneb sünnipäevapidu kogu teatrimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles