Vibukütid mälestavad Aksel Randmerit võistlusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pühapäeval korraldab Meelise vibuklubi Pärnu spordihallis Aksel Randmeri mälestusvõistlused 50 meetri distantsilt laskmises.

Kaks aastat tagasi meie hulgast lahkunud Aksel Randmer oli aastatel 1952-1959 Pärnu Spartaki esimees, seejärel töötas Pärnus kehalise kasvatuse õpetajana, spordiühingu Dünamo vastutava sekretärina ja kergejõustiku- ning vibutreenerina.

1961. aastal tõi ta Lvovist Eestisse esimesed sportvibud. Meistersportlase normi täitnud Aksel Randmer juhatas palju aastaid Eesti vibuspordiföderatsiooni. Tema edukat treeneritööd tunnustati 1971. aastal Eesti NSV teenelise treeneri aunimetusega.

Pärnu vapimärgi kavaleri Aksel Randmeri edukamad õpilased olid odaviskaja Aliide Tamm ja vibulaskurid Asta Randmer, Eve Suits ning Mati Vaikjärv.

Randmer oli hinnatud spordifotograaf, tema kaastöid avaldasid Spordileht, Kehakultuur ja Pärnu Postimees.

Mälestusvõistluste peakorraldaja Leili Kukk rääkis, et peale Eesti paremiku on paljud lõunanaabrid lubanud Pärnusse tulla.

“Eraldi arvestust peame meestele, naistele, juunioridele ja kadettidele nii sport- kui plokkvibust laskmises,” rääkis Kukk. “Kõigepealt lastakse 80 sentimeetrise läbimõõduga märklehte 72 noolt ja seejärel jätkatakse SET süsteemis, kus võistlejad paigutatakse paaridesse ja lastakse kolme noolega. Võidab see, kes saab esimesena kolm matšivõitu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles