Tootsi briketitehasest koondatud ei taha tööle

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi briketitehase hoone.
Tootsi briketitehase hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kevadel Tootsi briketivabrikust koondatud pole huvitatud tööleminekust, sest said briketivabrikus korralikku palka ja rahulduvad esialgu töötuskindlustushüvitisega.

Tootsi vald on püüdnud koondatuid igati aidata: üritanud meelitada valda ettevõtjaid, kes uusi töökohti looksid, ja pannud käima bussid naabervaldadesse, kus töökäsi vajatakse. Paraku on praeguse seisuga osa koondatuist veel tööta, vahendasid ERRi raadiouudised.

"Neist on ainult väike osa tööd leidnud, sest need ettevõtjad, kes siia on lubanud tulla, ei ole veel tulnud, aga eelkõige oleme abi saanud inimeste tööle aitamisel piirkonna ettevõtlusest. Selleks on olnud kaks firmat. Üks on OÜ Säästke, mis asub Tori-Jõesuus, kuhu on minu teada tööle saanud ligi kakskümmend Tootsi inimest. Nad ei ole kõik koondatud. Teine on AS Wendre tootmispunkt Vändras, kuhu oleks saanud tööle kõik meie naised, kes olid koondatud, aga paraku elu näitas teistmoodi," ütles Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste

Kaljuste sõnul näitas elu, et paljud ei ole praegu tööle minekust huvitatud.

Vallavanem lisas, et kui töötuskindlustus on niisama suur, kui näiteks pakutakse katseajal, eelistavad paljud kodus olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles