Merehädaliste hulk on aastaga kasvanud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurite päästeõppus.
Piirivalvurite päästeõppus. Foto: Ants Liigus

Lääne prefektuuri piirivalvuritel on tänavu olnud rohkesti tööd, sest mullusega võrreldes on kasvanud nii mereõnnetuste kui merehädast päästetute arv.

Eesti lääneosa merealal on õnnetustes hukkunud kuus inimest, üks on seni veel teadmata kadunud, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Lääne prefektuuri merealal on tulnud reageerida 67 juhtumile, mullu terve aasta kohta oli see arv kümne võrra väiksem, aga aasta pole veel lõppenud. Merehädast on päästetud 98 inimest, mullu oli see arv 58.

"Peamiselt on õnnetusi juhtunud lõbusõidulaevade, jahtide, kaatritega. On olnud hästi palju tehnilisi rikkeid laevadega: mootoririkked, mast ära murdunud - sellised juhtumid. Tänavu on meil olnud seitse hukkunut või teadmata kadunut, käesolevaks ajaks on üks teadmata kadunud ehk kuus hukkunut," rääkis Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu.

Paaril korral on tema sõnul ette tulnud jahikapteni kadumist ja üle parda kukkumist.

Toomsalu rõhutab, et kõigil juhtumitel on üks ühine joon: pole kasutatud päästeveste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles