Endla näitlejate fotoseiklused lähevad oksjonile

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Paul Rubensi maali „Purjus Herakles“ fotolavastuse alghind on oksjonil 120 eurot.
Peter Paul Rubensi maali „Purjus Herakles“ fotolavastuse alghind on oksjonil 120 eurot. Foto: www.endla.ee

Laupäeva pärastlõunal toimub Pärnu Endla teatri sammassaalis tavakohane sügisene kunstioksjon.

Seekordsel oksjonil lähevad müüki näitleja Kaili Viidase koostatud fotonäituse „Armastusega, End(l)ale“ kõik tööd, kus Endla nätlejad, lavastajad ja abijõud on taaselustanud 29 maailma kunstiklassikasse kuuluvat maali, teatas Endla teatri avalike suhete juht Inga Jaagus.

Oksjonihaamrit hoiab näitleja Sepo Seeman.

„Armastusega, End(l)ale“ on Viidas nimetanud fotoseikluseks läbi kunstiajaloo. Näituseks taaselustati 29 tuntud maali kunstiajaloo eri perioodidest, alates Michelangelost kuni Andy Warholi töödeni.

Teiste seas leiab näituselt Leonardo da Vinci „Püha õhtusöömaaja“, Jan Vermeeri „Tütarlapse pärlkõrvarõngaga“ ja Edvard Munchi „Karje“. Kõigi Endla näitlejate, lavastajate ja abijõudude kõrval osalesid Ilja Repini maali „Kasakad Türgi sultanile kirja kirjutamas“ taasloomisel 26 Pärnu Rotary klubi liiget, kes väljapaneku valmimist toetasid. Näituse fotograaf on Kalle Veesaar.

Oksjoni hinnakirja kohaselt lähevad kõige kallima alghinnaga müüki Èdouard Manet „Eine murul“ ja Leonardo da Vinci „Püha õhtusöömaaeg“ järgi valminud fotolavastused – alghind 160 eurot. Väikseima alghinnaga, 40 eurot, pannakse oksjonile Salvador Dali „Põlev kaelkirjak“ ja Jan Vermeer van Delfti „Tütarlaps pärlkõrvarõngaga“ järgi valminud taiesed.

Oksjoni järel läheb näitus rändama Eesti teatritesse ja ostjad saavad tööd kätte pärast ringreisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles