Kuidas mängida pokkerit?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pokkeristiile on kokku 37 ja neil on mõningaid erinevusi. Allpool on toodud enim levinud Texas Holdem pokkeri (mängitakse 52 kaardiga) lühiõpetus.

Vastavalt kokkuleppele asetavad iga käe alguses diilerist kaks järgmist mängijat lauale žetoonidega eelnevalt kokkulepitud pimedad panused: väikese blindi ja suure blindi, mis on reeglina kaks korda suurem väikesest.

Seejärel jagab diiler igale mängijale kaks kaarti. Esimesena saab käiguvooru suure blindi vasakul käel istuv mängija. Kui on sinu käiguvoor, on võimalus maksta ehk panusega kaasa minna, tõsta või loobuda ehk kaardid ära visata. Väikesel blindil istudes on mängija juba pannud panka pool mängu jätkamiseks vajaolevast rahast.

Kui keegi pakub suure blindi üle, on alguses panuse pannud mängijatel võimalus teha ületõste, maksta või loobuda.

Kui panused tehtud, jagab diiler lauale kolm ühist kaarti, mida saavad kõik mängus olevad mängijad kasutada oma pokkerikäe moodustamisel.

Järgneb järjekordne panustamisvoor, millel saab samuti panust tõsta, maksta või mängust loobuda. Kui keegi panust ei tõsta, jätkatakse laual oleva panusega.

Edasi jagatakse lauale neljas avalik kaart ja järgneb eespool nimetatud protseduur, seejärel viies avalik kaart, misjärel toimub viimane panustamisvoor.

Pärast viimast vooru avavad kõik mängu jäänud oma kaardid ja parim viiekaardine pokkerikäsi (vaata skeemi) võidab lauale moodustunud panga.

Käsi jagatakse ja mäng jätkub, kuni üks mängija on võitnud kõigi mängus (turniiril) osalenute mängužetoonid.


Andmed: Pärnu Postimees, http://ee.pokernews.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles