Voltveti häärberis tuleb kolmas sarikapidu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tihemetsas Voltveti mõisa häärberile on ehitaja pannud sümboolse sarikapeo pärja, märkimaks hoone kolmanda korruse lammutamise järel katuse kandepuude paigaldamise lõppu.

Uhket sarikapärga varjab suur valkjas telk, mille all on peatöövõtja AS Eston Ehituse juhatusel lammutatud häärberile 1939. aastal peale ehitatud korrus, et anda hoonele muinsuskaitseametnike soovitusel ja majanduslikel kaalutlustel algne välimus. Teadmata, millised olid parunite kombed, kui 1830. aastatel Voltveti häärber rajati, pole ehk liiast öelda, et samale majale on pandud juba kolmas sarikapärg.

Riigi Kinnisvara ASi tellitud tööde ajal vahetatakse peahoone aknad ja paigaldatakse sammaste juurde klaasvitraažid, nagu need seal kunagi olid.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse majandusjuhataja Mati Jassik ütles, et kivikatuse panekuks vajalik karniis on laotud ja sarikad paigaldatud, kuid käib veel nende kindlustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles