Maanteeamet tuletab meelde helkuri vajalikkust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Tänasest alustab maanteeamet helkuri kandmise olulisust selgitava liiklusohutuskampaaniaga "Sinu helkur võib päästa elu!", mille eesmärk on inimestele südamele panna helkuri kasutamise vajalikkust ning sellega ennetada pimedas jalakäijate ja jalgratturitega juhtuvaid liiklusõnnetusi.

Traditsiooniliseks kujunenud kampaania jaoks on maanteeamet liiklusõnnetuste ennetamiseks politsei- ja piirivalveametile üle andnud 80 000 helkurit, mida jagatakse liiklusjärelevalve korras politsei patrullautodest pimeda ajal asulavälisel teel ohusituatsioonis olevatele jalakäijatele.

Samuti on tänavu avatud veebikeskkond helkur.ee, millega plaanitakse  muuta helkuri kinkimine võimalikult lihtsaks ja mugavaks. Veebikeskkond on nii eesti- kui venekeelne.

Tänavust kampaaniat toetab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes kutsub inimesi märkama meie kaasteelisi ja hoolitsema selle eest, et nad autojuhtidele nähtavad oleksid.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele kõige riskantsemad. Käesoleva aasta üheksa kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud üheksa ning hukkunud kolm jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles