Prügimajandus ongi äri

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kas nutta või naerda? Mina igal juhul naeran ja olen rahul. Lugedes Naali Liivranna kirjutist Pärnu Postimehest, tekkis kohe viha selle prügimajanduse pärast.

Ometi üks õige asi, mis linn on teinud ja Ragn-Sellsiga prügiveos kokku leppinud. Ma ei saa aru, mida need inimesed õiendavad. Hind on alla läinud, puulehed viiakse ära tasuta, ole ainult mees ja kogu kokku!

Elan ranna rajoonis üksinda oma majas, lapsed on eraldi, ja ma ei saa öelda, et prügi ei teki. Linnas kõndides võib näha, et kilekotte prügiga on toodud posti juurde või aia äärde, isegi elektrikappide kõrvale. Järelikult pole inimesel endal prügikasti ja praht sokutatakse kaaslinlaste kaela. Olen ise nii mitu korda võõrast prügi koristanud ja oma konteinerisse pannud. Kui inimese mõistus ei jaga, et prügi tuleb panna oma konteinerisse, peab asja lepinguga paika panema. Nii lihtne see ongi.

Kui rääkida hindadest, siis ISS viis 140-liitrise prügikonteineri tühjaks 3.98 euro eest. Summa oli varem suuremgi, aga kuuldes, et Ragn-Sells langetas hinda, õnnestus neil, kes ISSi helistasid ja tahtsid firmat vahetada, saada hinnaalandust.

Peale selle viis ISS puulehed ja niidetud rohu kotid ära (kuni üheksa koti hind oli 1.28, kümnendast kotist alates 1.15 eurot kott).

Ragn-Sells viib tasuta, osta vaid biolagunev kott ja pane lehti täis, ei ühtki senti. Ikka ei ole hea. Ma ei saa aru, ole sa vana või noor pensionär, mida te tahate ja õiendate?

Ragn-Sellsi leping on väga inimsõbralik ja hind soodne.

Jutt, et prügi ei teki, on puhas vale. Kortermajades on ühised prügikonteinerid ja prügivedu käib halduskuludesse. Ahju või pliidiga eramus tekib niikuinii tuhka, sestap on vaja prügivedu.

Loodan, et prügiveo odavnedes ei jäeta prahikotte tänava äärde. Vaadake, mis toimub Vana turu taga krundil, kuhu on tekitatud prügimägi. Samuti Aisa 4 kõrval, kus kõrgesse rohtu on keegi teinud prügi mahapaneku koha.

Prügimajandus ongi äri, kuid inimsõbralik ja vastuvõetav kõigile, kel on korter või eramaja. Enam ei pea prügivedajale raha sokutama, et “olge hea ja viige prügi minema, mul pole lepingut”.

Virisejad on enamikus pensionärid, kuigi mitte kõik. Olen samuti pensionär ja ainult toetan korraldatud prügiveo jõudmist Pärnusse. Minu meelest on linna leping Ragn-Sellsiga õige asi ja senisest odavam teenus tervitatav. Ehk saab linnagi puhtamaks.

Jõudu Ragn-Sellsile ja Pärnu linnavalitsusele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles