Vanemaealisi tööotsijaid ootab koolitus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaal on umbes 1000 üle 50aastast ametlikult registreeritud töötut, nüüd avaneb väiksele osale neist väljavaade minna kursustele, mis peaks nad tööle aitama.

Tegu on Euroopa sotsiaalfondi rahastatud vanemaealiste tööturule toomise projektiga, mille raames pakutakse Pärnus 25-le üle 50aastasele tööd leida soovivale inimesele võimalust osaleda selle kuu keskel tegevust alustavas tööklubis.

Eelkõige on oodatud Pärnu ja lähiümbruse inimesed, sest kursuste raames kompenseeritakse sõidukulud kuni kümne kilomeetri raadiusest tulnuile, selgitas projektijuht Kati Loo.

Peale töötute võivad tulla töötavad inimesed, kes soovivad leida senisest sobivamat tööd, ja lisasissetuleku allikat otsivad pensionärid.

“Pärnu linnavalitsuse, töötukassa ja kohalike tööandjatega suheldes on välja tulnud, et projekti raames oleks siin kõige mõistlikum koolitada turvatöötajaid ja puhastusteenindajaid,” rääkis Loo. “Meie eesmärk on inimene reaalselt tööle saada, mitte ajaveetmist pakkuda.”

Nii ongi tööklubis osalejatel võimalik läbida muu hulgas turvatöötaja ja puhastusteenindaja koolitus, mille lõppedes aitavad projekti mentorid osalejatel tööpraktika kaudu tööle asuda.

Tööklubi hakkab kolme kuu jooksul koos käima Raeküla Vanakooli keskuses. Kõik osalejad läbivad arvuti- ja erialakoolituse vastavalt karjääriplaneerimise kavale. Samuti osutatakse igale osalejale tööklubiga samal ajal psühholoogilist, juriidilist ja karjäärinõustamise teenust.

Kõik projekti tegevused on osalejatele tasuta. Enamgi: koolitustel käimise eest makstakse osalejatele stipendiumi 3.83 eurot päevas ja pakutakse einet.

Lähemat teavet ja end kirja panna saab Pärnus infopäevadel. Teisipäeval tasub huvilistel minna 13–15 Jannseni 39 ja 15.30–17.30 Lõuna 18 ning kolmapäeval 13–15 Lembitu 1 ja 15.30–17.30 Allika 2a.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles