Koalitsioon lubab tõsta omavalitsustele mineva tulumaksu osa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest liikme Taavi Rõivase sõnul on omavalitsustel lootus peagi saada tulumaksust suurem osa, et nii kompenseerida maamaksu ärajäämisest saamata tulu.

Rõivase sõnul kasvavad kohalike omavalitsuste laekumised üksikisiku tulumaksust järgmisel aastal ligikaudu kaheksa protsenti, mis on viimaste aastate kiireim tõus. Kohalikele teedele eraldatavad summad suurenevad 40 protsenti, mis on valdkondade lõikes järgmise aasta riigieelarves üks suurem kasvunumber

Rõivase sõnul valmib lähiajal ettepanek, kuidas hüvitada omavalitsustele maamaksu kaotamisest saamatajääv tulu. "Pean kõige loogilisemaks ja õiglasemaks lahenduseks omavalitsustele mineva tulumaksu osakaalu tõusu ehk teisisõnu protsendi tõstmist 11,4st suuremaks," ütles Rõivas.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et omavalitsusteni jõuab arvestatav osa riigieelarves investeeringuteks kavandatud 1,25 miljardist eurost, mis on läbi aegade kõrgeim tase ühel eelarveaastal. Võrreldes tänavusega, on kasv 28 protsenti. „Muuhulgas saastekvootide müügist saadud vahendid võimaldavad korrastada palju avalikke hooneid üle kogu Eesti: koole, lasteaedasid, päästedepoosid. Nende energiasäästlikumaks muutmise järel kulub maksumaksja raha tulevikus küttele vähem,“ rääkis Rõivas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles