Pole lepingut, pole prügivedu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Riia maantee 88 juurde on tekkinud uutmoodi prügimägi.
Pärnus Riia maantee 88 juurde on tekkinud uutmoodi prügimägi. Foto: Erakogu

Pärnu linnas siin-seal kerkivad prügimäed reedavad majapidamised, mis prügiveolepingu sõlmimata jätnud.

„Riia maantee 88 juurde tekkinud prügimägi kasvab päev-päevalt nii kõrguses kui laiuses,“ märkis toimetusele prügilademest fotod saatnud linlane. Samasugune vaatepilt avanes Papiniidu 52 juures.

Pärnus jäätmeid vedava AS Ragn-Sellsi Lääne regiooni juhi Jüri Meeksa sõnutsi hakkas Riia maantee 88 korteriühistu juures prügikast üle ajama selle tõttu, et klient jäi uue lepingu sõlmimisega hiljaks, tehes seda päev pärast senist veopäeva. Meeksa jutu järgi olid ühistu prügikasti tühjendamise päevad varem esmaspäev ja reede ja klient sõlmis uue lepingu teisipäeval.

Enne novembrit osas Pärnu piirkondades prügi vedanud AS Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni müügiesindaja Steve Villmann ütles, et Veolia on kõik prügikastid senistele klientidele müünud ja välja rentinud või andnud üle Ragn-Sellsile. „Nende tühjendamisega võib olla probleeme neil, kes ei ole Ragn-Sellsiga lepingut sõlminud,“ lausus ta.

Meeksa märkis, et suurematelt klientidelt, kelle kohta on saadud eelmiselt vedajalt andmed, jätkatakse prügivedu senise sagedusega, aga muutuda võivad prügiveo päevad.

Väiksematel klientidel, kel jäätmevedu oli tellitud korra kuus, ei tohiks probleeme tekkida.

Selliseid kohti, kus prügi pole harjumuspärastel päevadel ära viidud, võib Meeksa jutu järgi olla Pärnus mõningaid. Ta soovitas klientidel, kelle prügi pole harjumuspärastel päevadel ära viidud, Ragn-Sellsiga ühendust võtta.

Ragn-Sellsi Lääne regiooni juhi kinnitusel peaksid segadused jäätmeveol lahenema kuu jooksul, mil prügivedaja on kõigi uute klientide juures ära käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles