Ohtlik veekeskus kesk Sauga võsa

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallurilgi lööks siin vesi pea kohal kokku, nagu kohalik elanik Jüri Peetsalu roikaga mõõtes välja selgitas.
Korvpallurilgi lööks siin vesi pea kohal kokku, nagu kohalik elanik Jüri Peetsalu roikaga mõõtes välja selgitas. Foto: Ants Liigus

Pärnu–Tallinna maantee kõrval enne Sauga korterelamuid paremat kätt jäävas metsatukas varitseb lahtine kanalisatsioonikaev. Seda ohtlikum, et selle paari meetri kõrgust muldkeha kasutavad lapsed kelgutamiseks.

Ohtlikust leiust toimetusele teatanud Jüri Peetsalu andmetel vinnasid kratid metallist kaevukaane sealt juba aastate eest. Et uut keegi asemele ei pannud, kattis Peetsalu avause puidust kaubaalusest tehtud kaanega. Ent sellegi aeg sai ümber.

Et kunagi piimakombinaadile uuristatud kaev kuulub koos kombinaadi ja selle taristuga Port Artur Grupp OÜ-le, pöördus Peetsalu nende poole: ehk organiseerib omanik sinna midagi püsivamat.

Paraku pidi teataja pettuma. Mõnda aega hiljem olukorda kontrollima läinud, leidis ta, et kaev on kaanetatud õhukese saepuruplaadiga. Ehk sisuliselt oli oht, et keegi paari meetri sügavuselt veega täidetud kaevu kukub, varasemast veel suurem. “Vanasti püüti loomi niimoodi lõksu,” täheldas Peetsalu.

Õnneks on saepuruplaat nüüdseks kõdunenud ja vedeleb tükkidena kaevusuu kõrval. Ent see ei muuda kaevu vähem ohtlikuks.

“Seal ei tohi käia kelgutamas, see on ju tehniline rajatis ja seal on ohtlik,” pani Port Artur Grupp OÜ üks omanikke Viljo Vetik esmalt mängureeglid paika. Aga lubas siis, et helistab kohe sinna, kuhu vaja, ja leiab mingi lahenduse.

Loodetavasti sellise, mis metallivargaid ei paelu, kuna nagu Vetik märkis, on võsa varju jäävalt objektilt ennegi kõik, mis rahaks teha annab, minema tassitud. “Praegune ühiskond on selline,” nentis Vetik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles