Pärnumaalt jõudis “Ajujahile” seitse äriideed

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ajujaht 2011" finalist, Kenno loomakliiniku omanik Kenno Ruul.
"Ajujaht 2011" finalist, Kenno loomakliiniku omanik Kenno Ruul. Foto: LIIS ROTAR/

Pärnumaa inimesed saatsid “Ajujahi” ettevõtluskonkursile seitse projekti.
 

95 000-eurose auhinnafondiga ettevõtluskonkursi “Ajujaht” projektijuhi Lo Rihvki sõnul on Pärnumaa elanike pakutud seitse äriideed Tallinna ja Tartu järel tubli kolmas tulemus.
 
Kokku laekus ettevõtluskonkursile “Ajujaht” tähtajaks 300 ideed, millest enam kui kolmandik – 112 – on tänavu IT-valdkonnast. Tööstuse ja sotsiaalse ettevõtluse valdkonnast laekus mõlemast 35 ideed ning energeetika ja keskkonna sektorist 20. Mullusel konkursil ilma teinud biotehnika ja meditsiini suunal esitati 11 ideed, tutvustas konkurssi korraldava Ettevõtluse Aarendamise Sihtasutuse kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli.
 
“Ajujahile” esitatud ideed läbivad mitu hindamisvooru. Eelhindamisest pääsevad edasi 100 tugevamat ideed. Edasi selgitatakse 20 silmapaistvamat ideed, mille esitajad saavad osaleda “Ajujahi” koolitusprogrammis ja mentorite käe alla oma äriideid lihvida.

Edasi valib žürii kaheksa finalisti, kes saavad juba enne lõppvõistlust 2000 eurot, mida vastavalt oma äranägemisele idee arendamiseks kasutada. “Ajujahi” võitja selgub 2012. aasta mais toimuval auhinnagalaõhtul.
 
2010. aasta “Ajujahi” edukaimad projektid olid virtuaalne köögiviljaaed Virtual Garden, põlevkivituhast kassiliiva tootev Plaisir du Chat ning C-hepatiidi ravimikatseteks spetsiaalse geneetilise baasiga hiiri aretav Tartu ülikoolist väljakasvanud ettevõte KPA Scientific.
 
Ettevõtluskonkursi “Ajujaht” eesmärk on aidata noori talente uuenduslike ettevõtete loomisel. Konkursi ellukutsuja on EAS ja konkursi korraldamist rahastatakse Euroopa sotsiaalfondi vahenditest. 95 000-eurose auhinnafondi panevad kokku Eesti edumeelsed ettevõtted ja organisatsioonid.

“Ajujahi” aitavad ellu viia BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles