Politsei avab kodanikunädalal uksed

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri Pärnu kordon ja politseijaoskond ootavad huvilisi lahtiste uste päevale.
Lääne prefektuuri Pärnu kordon ja politseijaoskond ootavad huvilisi lahtiste uste päevale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Seoses kodanikupäevaga avab Lääne prefektuur järgmisel nädalal Pärnu politseijaoskonna ja kordoni uksed, et tutvustada huviliste politsei igapäevatööd ja eluolu.

Pärnu politseijaoskonna uksed on huvilistele avatud neljapäeval, 24. novembril 11-16. Pärnu kordonisse oodatakse külalisi reedel, 25. novembril kell 11 ja 14.

Peale politsei igapäevatöö ja olustikuga tutvumisevõib politseijaoskonnas vaadata näitust vanadest kodakondsuse ja migratsiooni valdkonna dokumentidest. Välja on pandud näiteks isikutunnistus 1941. aastast.

Kõigil Pärnu politseijaoskonda ja kordonit külastada soovijatel palutakse end eelnevalt registreerida meiliaadressil karmen.kukk@politsei.ee.

Kodanikupäeva tähistatakse alates 1998. aastast 26. novembril ehk Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeval. Sellel kuupäeval 1918. aastal võttis Maanõukogu vastu määruse “Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta”, millega loodi esimest korda juriidilises tähenduses mõiste “Eesti kodanik”.

Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele ning eesmärgiks on teadvustada kodanikustaatust ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles