Kuninga kooli neiud pälvisid noore looduskaitsja märgi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karoliine Kurvits (vasakul) ja Elina Jantson said ainsatena Pärnumaal noore looduskaitsja märgi.
Karoliine Kurvits (vasakul) ja Elina Jantson said ainsatena Pärnumaal noore looduskaitsja märgi. Foto: Mati Kose

Keskkonnaminister Keit Pentus andis pühapäeval Viljandis toimunud loodusõhtul üle noore looduskaitsja märgi 20 noorele, teiste seas pälvisid märgi Kuninga tänava põhikooli õpilased Elina Jantson ja Karoliine Kurvits.

Nii Elina Jantson kui Karoliine Kurvits said noore looduskaitsja märgi suure loodushuvi ja heade tulemuste eest loodusainete olümpiaadidel. Peale selle on neiud aktiivselt kaasa löönud kooli bioloogiaringis ja algatanud nii mõnegi loodusalase ettevõtmise oma koolis.

Bioloogiaõpetaja Anne Urge jutu järgi on Elina ja Karoliine tundnud huvi looduse vastu juba varasest lapsepõlvest. “Selle pisiku on neisse süstinud pered,” tunnustas õpetaja ja lisas, et süvendatud loodushuvi on ilmestanud kogu nende kooliteed. “Ringitöös õpivad nad ise ja õpetavad tihti teisigi.”

“Olen väga uhke nende noorte üle, kelle jaoks Eesti loodus ei ole oluline mitte ainult mõtetes, vaid ka tegudes,” selgitas Pentus noore looduskaitsja märgi andmise idee mõtet. “Noore looduskaitsja märgi saajad on oma hoolivuse, hoiakute ja pealehakkamisega eeskujuks meile kõigile.”

Keskkonnaministeerium soovib märgiga tunnustada ja eeskujuks seada suure loodushuviga aktiivseid kuni 26aastasi noori, kes on kaasa löönud looduskaitsealases tegevuses. Märgid antakse noortele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkurssidel või aidanud kaasa loodusteemaliste ürituste korraldamisele.

Noore looduskaitsja märk on valmistatud valgest vasest ja kujutab emaileeritud tammelehte. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Viljandi pärimusmuusika aidas toimunud loodusõhtul tähistati ühtlasi Looduse Omnibussi 10. tegutsemisaastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles