Väidetava hiigelpistise nõudja astus Pärnus kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnus astus eile kohtu ette viie miljoni krooni suuruse pistise küsimises süüdistatav Ürgo Tikerpuu, et panna paika kohtuprotsessi ajakava.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu sõnul leppisid menetluspooled kokku, et istungid hakkavad toimuma järgmise aasta 18.-20. septembril ning 4. oktoobril. Süüdistatav, tema kaitsja ja prokurör taotlusi kohtule ei esitanud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri kinnitusel süüdistatakse ühe ettevõtte juhatuse liiget selles, et ta leppis 2008. aastal kokku, et Pärnumaale rajatava objekti ehitamiseks lepingu sõlmimisel saab ta ehitusettevõttelt vastuteenena viis miljonit krooni. "Reaalselt süüdistatav seda ei saanud," lisas prokuratuur.

Eesti Ekspress on varem kirjutanud, et 38aastase Tikerpuu kohtu alla viinud sündmused toimusid 2008. aasta kevadel. Tikerpuu ja tema partner Arvin Peks töötasid osaühingu Noricus juhtidena, kes rajasid Pärnu lähedale Läänevärava-nimelist kaubanduskeskust. Keskuse kahekorruseline hoone pidi tulema Pärnu linna piirile, ehitatava ringtee ja Lihula maantee ristmikule.

"Tikerpuu ja Peks pakkusid keskuse ehitamist tuntud Tallinna firmale Oma Ehitaja. Tellimuse eest tahtsid nad saada vastutasuks kümme miljonit krooni. Sellise summa pidi ehitaja lisama ehitustööde üldmaksumusele. Oma Ehitaja juhatuse esimees Kaido Fridolin kiitis diili heaks," kirjutas Eesti Ekspress novembri alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles