Koolielu korraldajad peavad taas aru

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa hariduselu korraldamise ja koolivõrgu kujundamise üle toimub teisipäeval Pärnus põhjalik arutelu, avaettekande teeb haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses haridusfoorumil osalejate huvi keskmes on küsimus, milliseks kujuneb maakonna koolivõrk aastaks 2015, viimase seitsme aasta ilmingutest kõneleb Pärnu maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse juhataja Hede Martšenkov.

Teemakohase ettekandega esinevad Tartu ülikooli riigiteaduste instituudi professor Anu Toots ja Pärnu kolledži arendusosakonna juhataja Sulev Alajõe. Omavalitsuste poolelt ütlevad sõna sekka Audru vallavanem Siim Suursild ja Pärnu abilinnapea Jane Mets.

Selle üle, kas muutused on ennast õigustanud, arutleb Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill ja kutsehariduse korraldamisest kõneleb Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp.

Suurnõupidamisel osalejad kuulevad, kuidas haakuvad omavahel ühe mehe kolm ametit ehk missugusena paistab hariduselu Erli Aasametsale, kes on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor, Saarde vallavolikogu esimees ja Pärnumaa omavalitsuste liidu hariduskomisjoni esimees.

Ekspertidena ütlevad oma sõna endine haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ja Tartu ülikooli emeriitprofessor Viive-Riina Ruus ning foorumit juhib Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe. Arutelu tulemusena peaksid selguma maakonna koolivõrgu kujundamise suund ning haridusasutuste koostöövõimalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles