Ühiselt tuli lavale muusikal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikal “Ühisev muusika”.
Muusikal “Ühisev muusika”. Foto: Tuuli Koiksoon

“Iga endast lugupidav õppeasutus toob tänapäeval lavale muusikali,” kõlavad ühed esimesed sõnad “Ühisevas muusikas”.

Kõik sai alguse eelmisel kevadel, kui meie muusikaõpetajal Kadri Keskkülal tuli idee luua muusikal. See mõte tekkis seepärast, et õpetaja oli näinud, kui suur potentsiaal ühisgümnaasiumi noortes peidus võib olla. Seega sai kirjanduse õpetaja Kadri Piiskopi õhutusel alguse muusikali kirjutamine.

Muusikali idee peale tulid Martin Laine ja Lisett Võigemast ning nemad kirjutasid libreto. Kui libreto valmis, võisid proovid alata.

Augusti lõpus kogunesime muusikalihuvilistega kooli aulasse, kus algas väga suur töö. Lavalise liikumise pani paika Marko Sassjan, näitlemisoskust lihvis Meelis Sarv, bändi arranžeeringud koostas Kristjan Kaasik ja laulud õpetas selgeks Kadri Keskküla. Septembrist novembrini sai koos käidud igal esmaspäeval.

Viimaks hakkasime mõistma, et lõpptulemus on kujunemas ülimalt vahvaks. Märkamatult olimegi, silmad ootusärevusest helkimas, valmis publiku ette tõttama. Unustasime kõik tagasilöögid ja kiirgasime endast rahvale kogu noorusliku energia, mis ühes keskkooliõpilases peidus saab olla. Aplausi ajal kogesime ülimat uhkust ja rõõmu – tundeid, mida ei saa seletada sõnadega. Rahva laadisime täis ilu, nalja ja power’i-ga – see avaldus nende naerul nägudel.

Tuleb öelda, et hulk tegusaid noori võib üheskoos saavutada kõike, kui neile selleks võimalus anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles