Õpperajal ootab põnev tutvus metsaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa metskonna metsaülem Väino Lill näitab Tihemetsa–Kärsu metsandusliku looduse õpperaja kaardil selle alguspunkti.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa metskonna metsaülem Väino Lill näitab Tihemetsa–Kärsu metsandusliku looduse õpperaja kaardil selle alguspunkti. Foto: Urmas Luik

Tihemetsa–Kärsu metsanduslik looduse õpperada on rajatud Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa metskonna maale, algab mõisa aia tagant ja pakub viie kilomeetri pikkusel retkel põnevat tutvust taimede, lindude ja loomadega.

“Õpperada sai alguse Kärsu suusarajast, see oli Martti Roodeni algatus, ta on fanaatiline suusataja,” ütleb metsaülem, sündimisest saadik kohalik Väino Lill.

Kohalike suuskurite sissesõidetud rajast on SA Innove koordineeritud ja riikliku arengukava meetme 1.1 projekti “Metsamajanduse õppekava arendus ja õppekvaliteedi kindlustamine” järgi 23 peatumiskohas teabetahvliga tähistatud jalgtee poole pikem. Sellel sammuja jõuab Rahujärveni ja Kärsu oja kallastele, saab aimu mustika, sõnajalga ja kõdusoo kasvukohatüübist, vääriselupaikadest ja sammaltaimedest.

“Minus tekitab enim emotsioone 200 aastane puistu, mis on küllaltki omapärane vanuse ja keerdkasvuga mändide poolest,” räägib Väino oma lemmikkohast rajal.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses metsandust õppijatele on Kärsu mõisast algava ja ringiga seal lõppeva rajaga tutvumine teadmiste kinnistamiseks kohustuslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles