Katri Sutt: Probleemid Pärnu jäätmeveoga

, Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Sutt.
Katri Sutt. Foto: PP

Pärnu linnas teostab 1. novembrist olmejäätmete, vanapaberi ja kartongi, suurjäätmete ja biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete vedu üksnes AS Ragn-Sells. Kuna jäätmeseadus kohustab korraldatud veoga liitma kõiki kinnistuid, veab Ragn-Sells jäätmeid kõigilt Pärnu linna jäätmevaldajate registris olevatelt kinnisasjadelt, mis ei ole saanud vabastust. Ligi ühekuuse jäätmeveo käivitusperioodi jooksul on aga ilmnenud mitu probleemi.

Vaatamata teavitustööle ja edastatud infokirjadele, on endiselt palju aadresse, mille puhul Ragn-Sells ei ole saanud elanikelt või ettevõtetelt tagasisidet mahutite olemasolu, suuruse ega tühjendussageduse kohta. Samuti ei ole tagatud lepingusse märgitud mahutite tühjendamise võimalust, jättes konteinerid kättesaamatutesse kohtadesse.

Sellest tulenevalt teeb jäätmeveok palju tühisõite. Peatudes majade ees ja leidmata sealt konteinerit või pääsemata sellele ligi, on prügiveoki juht sunnitud märkima veolehtedele “tühisõit“.

Olgu veel kord märgitud, et lepinguprojekti tagastamata jätmine või jäätmeveo vaikiv ignoreerimine ei vabasta elanikke kohustuslikust jäätmeveost. Detsembri alguses esitatakse vastavalt registrile arved osutatud jäätmeveo teenuse eest. Praegu on palju neid aadresse, kuhu kahjuks tuleb saata arved tühisõitude eest. Nendegi eest on elanikud kohustatud tasuma! Jäätmeveok on ju siiski peatunud, otsinud konteinereid ja teinud kõik, et pakkuda elanikule mugavat teenust.

Palume elanikel, kes siiani pole Ragn-Sellsiga ühendust võtnud, seda lähiajal teha, et vältida probleeme arvete ja tühisõitudega. Kui kinnistul elatakse, kohustutakse tekkinud jäätmed vähemalt kord nelja nädala jooksul nõuetekohaseks käitluseks edastama.

Kuna Pärnu linnas on kinnistuid, mida ei kasutata (need on hoonestamata või müügis), on võimalik need taotluse alusel kohustuslikust jäätmeveost vabastada. Kuna vabastus on erandjuhtum, saab seda vaid juhul, kui linn on kinnistu kontrollimisel veendunud, et seal ei elata. Arvestades, et Pärnu on kuurortlinn, kuhu elanikud on soetanud suvemaju, võib vastava taotluse alusel saada hooajalist vabastust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles