Svjata Vatra ootab tormiseid fänne

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra Pärnu kuursaalis.
Svjata Vatra Pärnu kuursaalis. Foto: Pärnu kuursaal

Laupäeva õhtul annab Pärnu kuursaalis kontserdi äsja Euroopa turneelt naasnud Eesti-Ukraina folkansambel Svjata Vatra, mis peab Pärnu fänne Eesti kõige lahedamateks.

Svjata Vatra solisti Ruslan Trochynskyi teatel naasis bänd hiljuti 20päevaselt reisilt Euroopast, kus osaleti muuseas Prantsusmaa pealinnas Pariisis toimunud Eesti kultuuri festivalil. “Meid võeti seal väga soojalt vastu ja võib öelda, et ka prantslased oskavad pidu panna,” kirjeldas Trochynskyi.

Pärnus toimuv kontsert on bändil pärast reisi esimene ja nii on pärnakail au saada osa uuendustest seoses Svjata Vatraga. Nimelt on bändil uus trummar Martin Aulis, kes astub kuursaalis Svjata Vatra koosseisus üles esimest korda.

Peale selle tutvustab bänd Pärnus oma uusi lugusid, millest “Kasakas, ära joo!” on Trochynskyi kinnitusel eriti võimas.

“Kuursaalis tutvustame alati midagi uut,” ütles laulja. “14. veebruaril mängisime uut lugu “Lenda, lind”, nüüd aga tutvustame teist uut lugu. “Kasakas, ära joo!” räägib sellest, et kui jood, jood maha oma vara, naise ja lõpuks veel oma riigigi.”

Pärnu fännide kohta jagus Trochynskyil aga ainult kiidusõnu.

“Pärnu publik on kõige lahedam, sest asute mere ääres ja nagu meri, on Pärnu fännid kas vaiksed või hoopis tormised,” kirjeldas Trochynskyi. “Anname omalt poolt tuult juurde ja nagu ikka, õpime koos tantse, hüppame ning laulame koos!”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles