Pärnu looduskaitsjaid juhib Katrin Pärn

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonna juhatuse uus esimees on Katrin Pärn.
Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonna juhatuse uus esimees on Katrin Pärn. Foto: Urmas Luik

Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonna aastakoosolekul osalejad valisid juhatuse esimeheks Katrin Pärna, kes töötab Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskuses ja on kalandusspetsialist.

Viimased neli aastat Pärnu osakonna tegevust korraldanud juhatuse esimees, kooliõpetaja Daisy Kärner loobus vabatahtlikust kohustusest põhitöökoormuse tõttu.

Aastakoosolekul maavalitsuse väikeses saalis andis Kärner ülevaate seltsi tegevusest ja rääkis avalikust kirjast, mille Eesti looduskaitse selts koostas valitsusele ja Virumaa valdade volikogudele fosforiidi kaevandamise plaanide kohta ja milles on toodud põhjendused kaevandamise kahjulikest mõjudest keskkonnale.

Pärnu osakonna liikmed Ants Kangur ja Tiiu Pärn võtsid aastakoosolekul jutuks Rääma raba ja osakonna nimel tehtud ettepanekud ala looduskaitse alla andmise kohta. Taimetark Mercedes Merimaa tutvustas oma kahte tänavu ilmunud raamatut “Õitest hingeni” ja “Minu tee taimede väeni”, mis mõlemad käsitlevad looduse ja inimese seotust.

Vast valitud juhatuse esimees Katrin Pärn kuulus noorte esindajana Pärnu osakonna eelmisesse juhatusse ja on seeläbi looduskaitse seltsiga olnud aastaid seotud. Põhitöö ja ühiskondliku tegevuse kõrval kirjutab ta doktoritööd keskkonnakahjudest ja -tasudest.

Eesti looduskaitse seltsi Pärnu osakonnal on umbes 100 liiget, neist neljandik aktiivsed.

Katrin Pärn rääkis, et uudse ettevõtmisena on plaanis kohtumised teiste maakondade looduskaitse seltsi osakondade liikmetega. Tavakohaselt jätkuvad huvi- ja õpperetked, mais viis selline üritus kohaliku osakonna liikmed Rääma rappa, tuleval kevadel on kavas oma silmaga vaadata üle Sindi park ja kõmuline pais.

Pärnu osakonna vastne juhatus on jõudnud teha ettepaneku seltsi täiskogule sooviga korraldada 2012. aasta üleriigiline kokkutulek Pärnumaal. Viimane üle-eestiline looduskaitse seltsi liikmete kokkutulek toimus meie maakonnas 1984. aastal. Kas suurürituse korraldamise soov saab jah-vastuse, selgub 16. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles