PRIA maksab pindalatoetusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsest hakkas laekuma toetusraha PRIA (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet) suurimale kliendirühmale, ühtset pindalatoetust taotlenud põllumajandusettevõtjatele.

Nelja liiki pindala- ja loomapõhiste toetuste summa ületab 96,5 miljonit eurot, millest suurima osa moodustab ühtne pindalatoetus. Seda saab 16 291 taotlejat 884 613 hektari põllumaa hooldamise eest kogusummas üle 80,4 miljoni euro. Pärnu maakonnast makstakse ühtset pindalatoetust 1529 taotlejale kokku 7 276 947 eurot.

Heinaseemne otsetoetust saab riigis 51 maakasutajat, ühikumäär on 31.73 eurot hektari kohta.

Tulevast nädalast hakkab PRIA maksma põllumajanduskultuuri täiendavat otsetoetust ja piimasektori eritoetust. Aasta algusesse jääb ligi viie miljoni euro eest põllumajanduskultuuri otsetoetuse makseid.

PRIA pressiesindaja sõnade järgi makstakse pindalapõhiseid otsetoetusi selleks, et toetada tootmise jätkumist ja aidata hüvitada maa harimise ja heas põllumajanduslikus korras hoidmise kulutusi. Piimasektori eritoetus kuni 100pealiste piimakarjade pidajaile aitab konkurentsis suurtootjatega säilitada tootmist väiksemates majapidamistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles