Lahkuv pealavastaja jätab Endlas lavastuse lõpetamata

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Palu.
Tiit Palu. Foto: Ants Liigus

17. detsembril Endla teatri Küünis aasta viimase uuslavastusena esietenduma pidanud Ene Mihkelsoni samanimelisel romaanil põhinev „Ahasveeruse uni“ jääb lavastaja ettepanekul lavale tulemata, teater ostab juba müüdud piletid tagasi.

„Ahasveeruse une“ lavastaja ja dramatiseerija on aasta lõpus ametist lahkuv Endla teatri pealavastaja Tiit Palu. Palu sõnul võttis ta pika kaalumise järel vastu otsuse lavastusprotsess pooleli jätta, sest eri põhjustel polnud praegu võimalik jõuda Ene Mihkelsoni suurromaanile väärilise tulemuseni.

„Kuigi Endlas jääb töö lõpetamata, kavatseb lavastaja huvitava materjaliga tulevikus edasi töötada,“ ütles Endla avalike suhete juht Inga Jaagus.“Palu tänab truppi meeldiva koostöö eest ja soovib publikule häid elamusi teistest Endla lavastustest.“

Jaaguse sõnutsi on seoses ärajääva lavastusega tekkinud materiaalne kahju kokku löömata ja peaks selguma lähinädalatel. „Et tegemist oli Küüni etendusega, on kahjud väiksemad, kui need oleksid olnud suure saali puhul,“ rääkis Jaagus.

Samuti selgitas Jaagus, et kuigi teatril on lavastuse ärajäämise pärast kahju, on parem jätta lavastus pooleli kui tuua välja etendus, mis publikut ei rahulda.

Tiit Palu liitus Endla teatriga 2001. aastal ja töötab seal pealavastajana alates 2004. aastast.

Detsembris pidi toimuma kokku neli „Ahasveeru une“ etendust. Kõigile neile oli pileteid müüdud, kuid mitte väljamüüdud.

Piletid ostetakse tagasi Endla teatri kassas ja kõigis Piletimaailma müügipunktides üle Eesti. Jaanuari ja veebruari etendused asendatakse. Teater palub ebameeldivuste pärast vabandust.

Täpsem info mängukava muudatuste kohta on üleval teatri kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles