Pärnu kool teeb koostööd USA kolledžiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu ühisgümnaasium on koostöös Ameerika Ühendriikide Dallase Richlandi kolledþiga korraldanud Pärnu linna koolide õpilastele ja õpetajatele Skype’i Interneti-telefoni vahendusel Ameerika kultuuriloo kursusi.



Nüüd plaanitakse sama kooliga vedama hakata ühtset meediaprojekti.



Et nii Pärnu ühisgümnaasiumis kui Richlandi kolledþis õpetatakse ajakirjandust ja meediat ning ilmub koolileht, soovitakse vastastikku üksteise lehtedes artikleid avaldada.



Sellekski kasutatakse moodsa tehnika võimalusi ja Skype’i abi.



Skype’i vahendusel on ookeani tagant Pärnu õpilastele loenguid peetud kahel korral: 2007. ja 2008. aastal.



Loenguid juhatas Richlandi kolledþi õppejõud Mary Peacock, käsitleti teemasid nagu Ameerika koolisüsteem, ajalugu, tähtsamad pühad, nüüdisaegne kirjandus, linna- ja maaelu, eri rahvused, noortekultuur, geograafia ja populaarsed vaatamisväärsused.



Tunnid toimusid kahel korral nädalas ja õppejõud kasutas nendes eri meetodeid, põimides loenguid dialoogide, paaristööde ja koduste ülesannetega.



Õpilastel oli võimalik juhendajaga suhelda individuaalselt, arendades nii oma inglise keele oskust.



Koolituse läbinud õpilased ja õpetajad said Dallase Richlandi kolledþi täienduskoolituse diplomi Ameerika kultuuri vestluskursuse eduka lõpetamise eest.



Kehva majandusliku olukorra tõttu samalaadset koolitust tänavu enam ei korraldata, kuna projekt on kulukas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles