Aasta teona troonib “RäimeWest”

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta tegu 2011 on räimele pühendatud pidu “RäimeWest” (pildil), mille laiem eesmärk oli mereäärsete külade, kalurite ja ettevõtjate teavitamine ja ärgitamine meie rahvuskala väärtustamisel ja kasutamisel.

Ürituse mõtte algatas Manija saarevaht Ülle Tamm, korraldamisel lõid kaasa MTÜd Peerni Sadamaarendus ja Ilusa Manilaiu Eest kalurite, turismiettevõtjate, kohalike asutuste ja organisatsioonidega. Tegevtoimkonnas oli 15 vabatahtlikku, kellele lisandus 120 vabatahtlikku taidlejat. Töötubades õpetasid vabatahtlikud käsitöömeistrid muude oskuste hulgas kalavõrku kuduma ja parandama.

Lao kalasadamas esimest korda toimunud rannarahva suursündmus oli kodanikualgatus, millest selle laia kõlapinna taustal kujuneb tava.

Kodanikuühiskonna aasta tegijad valib Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus koostöös maavalitsuse ja omavalitsuste liiduga viies kategoorias. Kandidaatide esildisi põhjalikult vaaginud žürii valis eile kodanikuühiskonna aasta teo kõrval aasta kodanikuühenduse. Tiitli sai noorteühing Eesti 4H Pärnumaa piirkond.

Aasta vabatahtliku nimetuse pälvivad Pille Lend ja Eevi Pärnpuu. Aasta kodanikualgatust toetav äriühing on OÜ Marmor ja kodanikualgatust toetav omavalitsus Halinga vald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles