Valmis investoreid teavitav veebileht

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

“Olen väga rahul oma 15aastase ettevõtluskogemusega Pärnus. Siinsed inimesed on võimekad ja töökad, mis on esmatähtis investori ja tööandja vaatenurgast,” kirjutab rahvusvaheliselt tuntuim Pärnumaa ettevõtja Peter Hunt.

Elukallidus on ettevõtja sõnutsi Eestis kolm korda madalam kui Saksamaal, Rootsis ja Ühendkuningriigis ja Pärnu asukoht logistiliselt hea, seepärast on mõistlik oma tootmist laiendada või äri ümber paigutada Pärnusse.

Neid soovitusi jagab Hunt Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) eestvõttel valmis saanud inglis- ja eestikeelsel veebilehel Investinparnu.com, mis tutvustab Pärnusse ja selle lähiümbrusesse ettevõtete toomise ja rajamise võimalusi.

PEAKi juhi Imre Toodu selgitust mööda on tegemist turundusmaterjaliga, mille eesmärk on teadvustada Pärnut kui tootmispiirkonda Eestist väljaspool.

Toodu märkis, et järgmisest aastast on kavas käivitada PEAKis selline suund, kus teenindatakse investoreid eesmärgiga tuua ettevõtluse investeeringuid piirkonda, et nad looksid maakonda kõrgema lisandväärtusega, seega paremini tasustatavaid töökohti. Seni on nõustatud pigem alustavaid ettevõtjaid, mittetulundusühinguid ja omavalitsusi.

Toodu lisas, et mõte selline koduleht teha on vähemalt aastavanune ja praegugi arendamisjärgus. Inglise keelele peaksid lisanduma näiteks soome ja vene keel.

Seni oli koondinfot Pärnu investeerimiskeskkonna ja mooduste kohta rahvusvahelisel tasandil keeruline saada. Anti küll välja trükist, kuid internet jõuab rohkemate inimesteni, veebileht täidabki nüüd selle lünga.

Lehelt leiab info Pärnu ja selle lähiümbruse 11 tööstusala-tehnopargi kohta, antakse ülevaade puiduga tegelevaist ettevõtetest ning piirkonnas viimasel paarikümnel aastal jõudsalt arenenud metalli- ning elektroonikatööstusest. Samuti leiab siit juba tegutsevate ettevõtete andmebaasi, üldise taristu, elu- ja hariduskeskkonna kirjelduse.

Pärnu ja selle lähiümbruse investeerimisteemaliselt lehelt viivad lingid kogu Eestit tutvustavatesse investeerimiskeskkondadesse Investinestonia.com ja Tradewithestonia.com.

PEAK kuulub Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse maakondlike arenduskeskuste võrgustikku ja tegutseb maakonna tasakaalustatud arengu huvides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles