Vanalinna kool on kogunud Pärnumaa kõrgeima pakivirna

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli 4.a klassi lapsed, kes koos klassijuhataja Piret Karuga on kolm nädalat tühje mahlapakke kogunud, loodavad, et jõuavad interaktiivses mahlapakimängus viie tublima koguja hulka ja pääsevad Getter Jaani privaatkontserdile.
Pärnu Vanalinna põhikooli 4.a klassi lapsed, kes koos klassijuhataja Piret Karuga on kolm nädalat tühje mahlapakke kogunud, loodavad, et jõuavad interaktiivses mahlapakimängus viie tublima koguja hulka ja pääsevad Getter Jaani privaatkontserdile. Foto: Urmas Luik

Tühjade mahlapakendite kogumismängus on Pärnumaa koolidest praeguseks kõrgeima pakivirna kogunud Pärnu Vanalinna põhikooli 4.a klassi lapsed.

Interaktiivne Tetra Paki mahlapakendite kogumismäng käivitus 3. oktoobril ja Vanalinna põhikooli 4.a liitus sellega novembris.

4.a klassi juhataja Piret Karu ütles, et lapsed on kolme nädalaga korjanud 1130 tühja mahlapakki ja pakivirn kasvab, sest jooksva nädala saaki pole veel kokku loetud.

Viies formaadis mahlapakendid loetakse eraldi üle, sisestatakse andmed kogumismängu veebilehele, mille peale leht arvutab kogutud pakkide ja nende suuruse põhjal virtuaalse pakenditorni kõrguse. Samuti tuleb nädalaga lisandunud pakikogus pildistada ja foto andmetele kaasa panna, sest muidu tulemusi ei arvestata.

Seega uueneb 11. detsembril lõppeva kogumismängu üldstatistika võistlusmängu kodulehel iga päev.

Et mahlapakimängu eesmärk on tõsta ühiskonnas keskkonnateadlikkust ja propageerida kooliõpilaste hulgas jäätmete sortimist ja taaskasutamist, on 4.a õpilased käinud usinasti Pärnu linna kohvikutes ja restoranides tühje mahlapakke küsimas ja selgitanud, et need lähevad taaskasutusse.

Ühel lapsel on tühjade mahlapakkide saamiseks kokkulepe Steffani pitsarestoraniga, pakendeid on kooli toodud Pärnu haigla kohvikust, Willy baarist, restoranist Paradiis, Viikingi taastusravikeskusest ja isegi ühest Kilingi-Nõmme kohvikust.

Mahlapakkide pärast on tekkinud väike konkurents. Nimelt jäid Vanalinna põhikooli 4.a tüdrukud Port Arturi kohvikust mahlapakkide küsimisega hiljaks, sest Rääma kooli lapsed olid neid ennetanud ja pakid ära viinud.

“Üldarvestuses on Pärnu Vanalinna põhikooli 4.a klass oma 243,1meetrise pakivirnaga 87 osalejakooli seas neljandal kohal. See on väga tubli saavutus ja neil on väga reaalne peaauhinnast osa saada,” kiitis Tiina Shein TS Public Relationsist.

Mahlapakimängu peaauhind on Getter Jaani privaatkontsert ja sinna pääsevad 1.–5. kohale tulnud kogujad.

Pärnumaalt on peale Pärnu Rääma ja Vanalinna põhikooli mänguga liitunud Vändra, Pärnu Hansa- ja Vene gümnaasium ning Tõstamaa keskkool.

Eestis kogub tühje mahla-, nektari- või mahlajoogipakendeid üle 6000 lapse.

Võistlusjuhend näeb ette, et kokkukorjatud mahlapakendid tuleb lastel puhtaks pesta ja lamedaks voltida. Pakid korjab Ligatne paberivabrik osalejatelt kampaania lõppemise järel kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles