Laulumemme loometee pandi plaadile

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kihnu Virve jõululaulude CD esitluskontserdid on homme Pärnu-Jaagupis ja laupäeval Pärnus Nooruse majas.

Advendiaja esimesel poolel tuuritab Virve Kösteri pereansambel Eesti kultuurimajasid pidi, tutvustades vast ilmunud CDd „Eluküünal“ ning jagades kuulajatega enda pere ja kihnlaste jõulukombeid.

Mõte teha Virve talve- ja jõuluaja lauludest kontsert ja sealt edasi helikandja küpses muusikalembese pere peas juba mõnda aega. “Ühel augustikuu öisel kojusõidul heietasime lähenevate jõulude teemadel ja unistasime, miks mitte Virve jõululaulud eraldi plaadile koguda,” meenutab Virve lapselaps Raina Kiviselg. Täpselt aasta tagasi pandigi paaris kirikus jõululaulud kõlama. Üllatavalt soe vastuvõtt ja suur publikuhuvi andis julgust need lood plaadile talletada.

„Eluküünal“ võtab kokku armastatud laulumemme loometee. Siiski on nimilugu oma saamislooga ja laule kirjutab Virve ikka edasi: aegu tagasi kinkinud üks mees Virvele merest leitud laevatüki sisse meisterdatud küünlajala. Selle ilusa kingituse peale lubanud Virve teha laulu kõikide oma elu merre jätnud inimeste mälestuseks.

Kihnu Virvet ja tema pereansamblit saadavad akordionistid Raido Koppel Väikeste Lõõtspillide Ühingust ja Erik Nisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles