Kuidas trennitüdimusest üle saada

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahel on trennis tõsiselt raske, kuid Jaana Junsoni teatel tuleb sellest üle saada ja siis uue hooga edasi minna.
Vahel on trennis tõsiselt raske, kuid Jaana Junsoni teatel tuleb sellest üle saada ja siis uue hooga edasi minna. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kui trennist tekib tüdimus, on mõistlik midagi muuta või hetkeks kas või aeg maha võtta ja vahelduseks natuke lõbutseda.

Eelmisel nädalal viskas mul korra tõsiselt üle ja peaaegu oleks vähemalt ühe trenni vahele jätnud. Õnneks vedasin end ikka kohale ja tegin treeningu läbi.

Kõik sai alguse mu igipõlisest vaenlasest ilmast. Et käin juba aastaid aastaringi jalgsi, olen harjunud marssimisega nii vihmas kui tuisus, kuid tugev tuul hakkab aeg-ajalt vastu. Pealegi läks mul eelmisel nädalal koguni nii hästi, et sain neljal päeval nädala jooksul rahet kaela. Ja see polnud üldse mõnus. Kõigele vaatamata ma isegi ei kaalunud mõne sõiduvahendi kasutamist. Lihtsalt tuju võttis kehvaks.

Nii tundsingi kuu lõpus esimest korda, et kuus korda nädalas enda kohustuslikus korras liigutamine meenutab natukene tööd, millest aeg-ajalt võib siiski tüdimus tekkida.

Kõige hullem oli reedene päev, kui mul on kaks poolteisetunnist trenni: hommikul jõusaal ja õhtul BodyPump koos venitusega. Seal viskas õhtuks ikka tõesti üle.

Mind Tervise Paradiisi Spa & Sport spordiklubis juhendav treener Jaana Junson märkis, et tüdimuse teke on üsna loomulik ja sellisel puhul on mõistlik aeg maha võtta, sest tüdinuna ei tee niikuinii korralikult trenni.

Jaana soovitas näiteks sõpradega välja minna, teatris, kinos või klubis käia. Tüdimuse korral võiks lihtsalt lõbutseda ja end vabaks lasta. Samuti on väga hea minna massaaži, sauna või spaasse. Need mõjuvat ka väsinud lihastele hästi.

Seega läksin reede õhtul pokkerit mängima, kus läks poole ööni. Eriti tulemusrikkaks see küll ei kujunenud, aga mäng oligi rohkem oma lõbuks. Nädalavahetuse logelesin niisama, lugesin ja vaatasin telekat.

Esmaspäeval oli juba märksa parem, kuid parim oli see, et Tervise Paradiisis sai teisipäeval proovida BodyPumpi uut kava. Treenerid olid vähemalt kuu aega seletanud, kui jube raske see kava on. Vastupidiselt nende soovitustele lisasin kangile raskusi ja asi ei paistnud üldse nii hull, nagu meid oli varem õudusjuttudega hirmutatud. Tagatipuks tundsin, et trennis on taas mõnus.

Lisaks tavapärasele programmile proovisin sel nädalal esimest korda elus joogat. Oli päris huvitav. Aga sellest kavatsen kirjutada pikemalt järgmisel laupäeval ilmuvas Pärnu Postimehes.

Ilmselt tänu sellele, et ma eelmise nädalavahetuse veidi kergemalt võtsin, hakkas kaalgi mulle sel nädalal veidi vastu. Natuke on siiski maha läinud ja eile hommikul näitas 95,7 kilogrammi.

Püksid vajuvad igatahes juba alla ja särgid on suured. Peab jõuluvanale kirjutama, et väiksemaid riideid oleks vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles