Toidupank kogub annetusi jõulupakkidesse

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Rimis annetatud toiduainetest sai jõuludeks kokku 140 kinkepakki.
Mullu Rimis annetatud toiduainetest sai jõuludeks kokku 140 kinkepakki. Foto: Ants Liigus

Eesti toidupank korraldab 10.–11. ja 17.–18. detsembril suuremates Rimi kauplustes toidukogumisaktsiooni, et teha Eestis jõulupakid üle 1000-le toimetulekuraskustes perele.

„Meil oleks vaja 150, siis saaks linn 50-60 ja sada läheks maakonda,” sõnastas kampaania siinse eesmärgi Pärnu toidupanga eestvedaja Erika Kukk. „Eks see olene linnarahvast: mullu tegime kingipaki 140 perele ja siis oli ainult üks aktsioon.”

Pärnakate vastutulelikkust on eriti vaja järgmisel nädalavahetusel, kui toidupank ootab vabatahtlikke Rimisse appi annetuste järele vaatama ja flaiereid jagama.

Asjahuvilised saavad enda soovist teada anda Kuke telefonil 5664 8484.

Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn tõdes, et sellised ettevõtmised on paraku jätkuvalt vajalikud, sest väga paljud Eesti pered ei tule toime.

„Poes on palju kaupa, kõik ostavad kuhjaga kärutäied, aga samal ajal on nii palju inimesi, kes ei taha poodi minna, sest neil ei ole raha isegi kõige tavalisemate toiduainete ostuks,” nentis Boerefijn ja lisas, et nendele peredele ei ole jõulud rõõmupühad.

„Kõiki aidata pole kuigi kerge, kuid toidupank püüab teha aitamise nii lihtsaks kui võimalik,” ütles Boerefijn. „Sellepärast pakume poekülastajatele kaupluses kohapeal moodust annetada midagi nende heaks, kellel on parasjagu rasked ajad.”

Toidupanga koostööpartner Rimi lisab toimetulekuraskustes perede jõulupakkidesse maiustusi. Omavalitsustelt saadava eriotstarbelise annetuse abil ostetakse seekordsete pakkide tarvis kohvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles