Politsei pidas kinni veebis koolitulistamisega ähvardanud õpilase

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment suhtlusvõrgustiku Facebook veebilehest. Foto on illustreeriv.
Fragment suhtlusvõrgustiku Facebook veebilehest. Foto on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees

Politsei pidas täna Pärrnus kinni kohaliku Hansagümnaasiumi lõpuklassis õppiva 18aastase noormehe, kes ähvardas suhtlusportaalis korraldada koolis tulistamise. Prokuratuuri kinnitusel reaalset ohtu kellelegi ei olnud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel on kinnipeetud noormehe suhtes alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku ähvardamise paragrahvi alusel, mille eest kohus võib süüdimõistmisel karistada rahatrahvi või kuni aastase vangistusega.

Erm ei täpsustanud, millises suhtlusportaalis noormees ähvarduse tegi ja mis oli selle täpne sisu. „Tegemist oli ähvardamisega,“ ütles ta.

Siiski kinnitas Erm, et reaalset ohtu kellelegi ei olnud.

Prokuratuuri preesiesindaja ei öelnud, kas tulistamisega ähvardajal võis olla relv, millega veebis lubatu teoks teha. „Täna alustatud kriminaalmenetlus on alles väga värske,“ kommenteeris ta.

Pärnu Postimehe andmetel kirjutas täna kinni peetud noormees eile õhtul oma Facebooki kontol, et ta valmistab ette koolitulistamist.

Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill ei soovinud juhtunut kommenteerida.

Copy
Tagasi üles