Pärnumaa keskkond paranes miljoni euro abiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KIKi Pärnu maakondlik esindaja Piia Eller.
KIKi Pärnu maakondlik esindaja Piia Eller. Foto: PP

Lõppeval aastal on SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Pärnumaalt esitatud 72 projektile eraldanud 1 190 217 eurot, teise vooru suurim toetus on antud Surju vallavalitsusele keskasula kanalisatsioonitorustiku ja reoveepuhasti uuendamiseks.

Teise vooru taotlustest ja KIKi nõukogu 25. oktoobri ja 13. detsembri otsustest rääkides täpsustas KIKi Pärnu maakondlik esindaja Piia Eller, et kuupäevaliselt varem on tehtud maakondliku keskkonnateadlikkuse programmi otsused ja Pärnumaalt sai raha 15 projekti, ülejäänud 17 kohta ütles nõukogu jah-sõna lõppeva nädala teisipäeval.

Kokkuvõttes sai Pärnumaalt teise vooru esitatud taotlustest raha 32 projekti, millele KIK eraldas 674 306 eurot ja kuus senti ehk ligi poole maakonnale tänavu keskkonna parendamiseks antud rahast.

“Suurimad eraldused tehti seekord Surju vallavalitsuse asula reovee ja Paikuse vallavalitsuse Seljametsa katlamaja küttesüsteemi muutmise projekti tarvis ning summalt järgmisena rahastati Tahkuranna vallavalitsuse Uulu mõisapargi korrastamist,” märkis Eller.

Surju valla keskasula, ligemale 300 elanikuga Surju küla saab kanalisatsioonitorustiku ja reoveepuhasti renoveerimiseks veemajanduse programmi reoveekäitluse alamprogrammist küsitud 274 800 eurot, lisaks omaosalus.

Paikuse valla umbkaudu 300 elanikuga Seljametsa külas viiakse atmosfääriõhu kaitse programmi esitatud taotluse rahaga katlamaja õliküttelt üle pelletküttele, selleks on eraldatud 135 000 eurot.

Tahkuranna vald sai looduskaitse programmist KIKi toetust 37 802 eurot, et viia lõpuni Uulu mõisapargi ja tammeallee uuendamine.

Elleri sõnade järgi teeb jätkuvalt väga head keskkonnaharidustööd Pärnu loodus- ja tehnikamaja, mille kõik neli taotlust said rahastuse.

“Uuematest taotlejatest said keskkonnateadlikkuse programmist detsembris nõukogu otsusega rahastuse ka Pärnu Vanalinna põhikooli ja Sindi gümnaasiumi huvitava sisuga projektid,” selgitas Eller.

Öelduga pidas Eller silmas keskkonnaharidusliku aktiivõppe alamprogrammist kahele Vanalinna põhikooli projektile (keskkonnahariduslik “Keskkond ja mina” ning Pärnu linna algklasside õpilaste keskkonnalaager) eraldatud umbes 27 000 eurot ja Sindi gümnaasiumile loodusõppelabori “Seemnest tärkab elu” loomist, mida KIK rahastab ligemale 12 000 euroga.

Liites kahe vooru projektidele Pärnumaale jõudnud KIKi raha ja taotlejate omafinantseeringu, selgub, et maakonda on investeeritud 1 190 217 eurot ja 51 senti.

Keskkonnaprogrammi 2012. aasta esimese taotlusvooru kuulutab KIK peagi välja, taotlusi saab saata elektroonselt, kasutades andmesüsteemi KIKAS.

Juuresolevas tabelis on ülevaade keskkonnaprogrammist KIKi nõukogu otsusega teise taotlusvooru Pärnumaalt esitatud ja raha saanud ettevõtmistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles