Toidupanga jõulukampaania läks korda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumisaktsioon Pärnus Rimi hüpermarketis.
Toidupanga kogumisaktsioon Pärnus Rimi hüpermarketis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti toidupanga Rimi kauplustes korraldatud toidukogumisaktsiooniga koguti Pärnus 3450 ühikut annetusi.

„Esimene nädalavahetus oli teisest võimsam, oli 2125 ühikut,” hindas Pärnu toidupanga eestvedaja Erika Kukk 10.–11. ja 17.–18. detsembri toidukogumisaktsiooni. „Järgmisel oli annetusi peaaegu poole vähem ehk 1325.”

Rääkides annetatust lähemalt, nentis Kukk, et enim pandi kampaania kogumiskärudesse maiustusi: neid sai kokku 1488 ühikut. Lihakonserve, purgisuppe ja konserve kogunes 408 ühikut, makarone 341, jahu ja tangaineid 266 ning kohvi ja teed 78 ühikut.

„Vaatamata majanduslikult raskele ajale, on inimesi, kes suudavad osta ja annetada: mõni tõi lausa kottidega,” tõdes Kukk. „Annetajateks olid just nooremad lastega pered, ju mõistavad nemad teiste muret kõige selgemini.”

Annetustest komplekteeritakse kingipakid, mida igale vallale jagub keskmiselt viis. Kellele pakk läheb, otsustavad kohapealsed sotsiaaltöötajad.

Pärnakatele jagamiseks on poolsada kingipakki ja need antakse puudustkannatajatele üle Pärnu toidupanga kontoris.

„Jõululaupäevaks on võimalik pakid kõigile ära viia,” väitis Kukk.

Andes hinnangut Pärnu toidupanga poolt 2011. aastal tehtule, leidis Kukk olevat aasta igati korda läinud.

„Asjad arenesid, annetatud toidu kogused suurenesid, juurde on tulnud koostööpartnereid, meil on 12 vabatahtlikku, kes toidupangaga pidevalt tegelevad,” ütles toidupanga siinne eestvedaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles