Pärnu naiste varjupaik avas nõustamistoa

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest saab paluda tasuta esmast nõustamist Pärnu naiste varjupaiga nõustamistoast, mis asub Kuninga 34-57.

Pärnu naiste varjupaik on tegutsenud kaks aastat, 2011. aastal otsis sealt abi 36 esmapöördujat naist ja 18 emadega kaasas olnud last.

Varjupaiga eestvedaja Margo Orupõllu sõnutsi näitab senine töökogemus, et peavarju kõrval vajavad naised nõu ja moraalset toetust. Lõppeva aasta 11 kuu jooksul on varjupaiga töötajad teinud 125 esmast nõustamist, peale selle vajati 38 juhtumi korral korduvat, pikemaajalist nõustamist. Teemad ulatusid juriidilistest valdkondadest igapäevaste toimetulekumuredeni.

Seni kohtusid varjupaiga töötajad abivajajatega vestlusteks kohvikutes, naiste tuttavate juures või nende töökohtades. Kuna aga südamelt mure rääkimine nõuab turvalist ja privaatset ümbrust, otsustati selleks sisse seada eraldi nõustamistuba.

“Lähisuhte vägivalla all kannatavad naised on üks raskemaid riskigruppe, kelle sotsiaalse turvalisuse tagamine on pikk ja komplitseeritud tee,” ütles Orupõld. “Nõustamistoas pakume konfidentsiaalset kohta, kus aitame koos nõustajaga kriise ületada, infot otsida ja otsuseid vastu võtta.”

Nõustavad varjupaiga töötajad on saanud vastava ettevalmistuse ja täiendavad end pidevalt koolitustel. Spetsiifiliste probleemide puhul aidatakse naistel leida spetsialiste juristide ja psühholoogide hulgast. Mehi ei saadeta nõustamistoa ukselt tagasi, vaid püütakse nõu anda, kust edasist abi otsida.

Nõustamise aja saab kokku leppida ööpäev ringi telefonidel 520 1737 ja 5398 1620.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles