Tosin noormeest on kanepiäri pärast kohtu all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus algas protsess 12 noormehe üle, kes eeluurimisel kogutud andmetel olid seotud mahuka kanepiäriga.

Pärnu maakohtu pressiesindaja ütles BNSile,et eile kuulati protsessil üle tunnistajad ning täna alustati süüdistatavate ülekuulamisega.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab noormehi suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises, omamises, vahendamisest ja kanepi kasvatamises. Paljud neist noormeestest on ka varem narkootikumidega seotud kuritegusid toime pannud.

Andreid (27) süüdistab prokuratuur selles, et ta omas suures koguses narkootilist ainet ja müüs seda Tallinnas mullu oktoobrist kuni tänavu jaanuarini. Andrei poolt omandatud ja edasiantud kanepi kogus ulatus uurimisandmetel ligi 1,7 kilogrammini.

Dmitri (20) sai süüdistuse selles, et ta omandas Andreilt ja Iljalt erinevatel kordadel kokku üle 1,1 kilogrammi kanepit ning müüs seda edasi. Oskar (20) omandas aga süüdistuse kohaselt ajavahemikul mullu oktoobrist kuni tänavu jaanuarini mitmel korral Dmitrilt ja Andreilt kokku vähemalt 450 grammi kanepit ja müüs seda Tallinnas edasi.

Iljad (18) süüdistatakse selles, et tema omandas mullu jaaniarist kuni tänavu märtsi alguseni Tallinnas Dmitrilt erinevatel kordadel kokku vähemalt 660 grammi kanepit. Narkootikumi müüs ta samuti Tallinnas erinevatele noormeestele edasi.

Ranel (24) omandas käesoleva aasta jaanuaris ja veebruaris Iljalt mitmel korral vähemalt 33 grammi kanepit. Lisaks viis ta Iljaga kokku Kristjani (19), kes omandas vähemalt 20 grammi kanepit. Hiljem omandas Kristjan Iljalt veelgi kokku 50 grammi narkootilist ainet. Ühel korral toimetas 20 grammi kanepit Iljalt Kristjanile ka Sten (19), keda süüdistataksegi narkootilise aine vahendamises.

Iljalt omandas märtsis ja aprillis 2010 vähemalt 90 grammi kanepit ka Margo (18). Samuti omandas ta kanepit ühelt menetluse käigus tuvastamata isikult. Kanepi müüs või andis Margo Pärnus edasi teistele noormeestele. Narkootilise aine müümisega tegeles Margo süüdistuse järgi 2010. aasta algusest kuni selle aasta jaanuarini.

Margolt , Oskarilt ja Denisilt (23) omandas kokku vähemalt ligi 140 grammi kanepit ka Arvo (19) ning müüs seda 2010. aasta kevadest alates Pärnus ja Tallinnas edasi.

Denis omandas süüdistuse kohaselt kanepit alates 2009. aasta septembrist kuni tänavu jaanuarini uurimisega tuvastamata isikult ja andis ning müüs seda Pärnus edasi. Samuti süüdistatakse Denisi ja Gerti (20), et nad hoidsid viimase elukohas kanepikasvandusest saadud taimevarsi ja taimepuru, mida kuivatasid ja pakendasid. Denis viis samast Tootsi alevikus asunud kanepikasvandusest pärit taimi hoiule ka Arvo juurde. Kanepitaimede kasvatamiseks üüris süüdistuse järgi ruumid Denis. Lisaks süüdistatakse Denisi ka võõra pangakaardiga korduvalt sularaha väljavõtmises.

Margolt, Denisilt ja Arvolt omandas kanepit ka Marek (20), kes süüdistuse järgi tarvitas ainet ise, kuid ka müüs ja andis seda vähemalt 15 grammi ulatuseas Pärnus edasi.

Kanepi ühe grammi müügihinnaks oli 160-300 krooni. Suureks loetakse narkootikumi kogust, millest piisab narkojoobe tekitamiseks 10 inimesele, ekspertide hinnangul piisab selleks keskmiselt 7,5 grammist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles