Liiklust võivad takistada murdunud puud

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituules teele kukkunud puu. Foto on illustreeriv.
Tormituules teele kukkunud puu. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Maanteeinfokeskuse teatel olid täna varahommikul enne kella kuut suuremate riigimaanteede katted vihmamärjad ja väiksematel teedel võib esineda tormituulest murdunud puid ning oksi.

Kõikjal Eestis häirib liiklemist kuni 20 m/s puhuv edelatuul. Ilm oli pilves ja sajus piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku +1 kuni +5 kraadini.

Eestisse jõudnud tormi Patrick tõttu on päästjatel olnud väga töine öö. Päästeameti teatel on päästjad saanud täna öösel üle Eesti 71 loodusjõududest põhjustatud väljakutset. Inimesed kannatada ei ole saanud.

Pärnus prognoositud rannaala üleujutust esmaspäeval kella seitsmese seisuga toimunud ei ole. Kui Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemi instituudi prognoosi järgi ennustati, et Pärnus tõuseb täna varahommikuks merevee tase 170 sentimeetrini üle keskmise, siis seniseks rekordiks mõõdeti kella 5 ajal hommikul vaid 129 sentimeetrit üle keskmise. Pärast seda hakkas veetase alanema.  

Pärnus mõõdeti teise jõulupüha varahommikul 8 kraadi sooja. Tuul puhus edelast 10,6, puhanguti kuni 23 meetrit sekundis.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel esmaspäeva pärastlõunal ilm selgineb ja tuul hakkab järk-järgult nõrgenema. Sooja on päeva jooksul 4-9 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles