Tuul viis Pärnus majalt katuse

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öösel möllanud tuul oli lahti tõmmanud osa Pärnus Riia maanteel asuva motopoe plekk-katusest.
Öösel möllanud tuul oli lahti tõmmanud osa Pärnus Riia maanteel asuva motopoe plekk-katusest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Läinud öösel Pärnus möllanud marutuul viis osaliselt katuse Riia maanteel asuvalt motopoelt ja andis parajalt tööd päästjatele.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Mati teatel said päästjad esmaspäeva hommikul kella 8.35 paiku teate, et tuul on viinud osa plekk-katust Pärnus Riia maanteel asuvalt motokaupluselt. Päästjad kontrollisid olukorra üle ja andsid asja edasi poe valdajale.

Ott Hünnev Pärnu motopoest ütles, et enne töömeeste saabumist ei oska ta kahju hinnata.

"Eks esmamulje oli ikka, nagu oli, pool katust ju läinud," ütles Hünnev. "Ilmselt oli tuul nii tugev, sai kuskilt ääre alla ja oligi läinud. Aga kindlustus on peal ja teeb asja korda."

Hünnevi sõnade järgi sai kahjustada vaid maja katus ja kaupluses olev motokaup viga ei saanud. Mees lubas, et kaupluse katusele tõmmatakse esialgu ajutine kate ja pood jätkab tööd juba teisipäeval.

Pärnu motopood kaupleb muuhulgas mootorrataste ja nende varuosadega ning remondib paadimootoreid. 

Mati teatel olid Pärnumaa päästjad tormi Patrick tõttu saanud pärastlõunaks kokku 28 väljakutset, milles neil tuli eemaldada peamiselt teedele langenud puid.

Matt märkis, et kuigi öösel ei kerkinud Pärnus merevesi prognoositud tasemeni, on Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut andnud siiski hoiatuse, et Pärnus võib merevesi taas kerkima hakata ja tõusta kuni 140 sentimeetrini üle keskmise. Selle taseme juures võib vesi üle ujutada ranna rajooni tänavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles