Päästjaile tegid muret langenud puud

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi ajal tasub olla ettevaatlik puuderohketes paikades.
Tormi ajal tasub olla ettevaatlik puuderohketes paikades. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esmaspäeval Eestis möllanud torm Patrick tõi Pärnumaa päästjatele kokku 32 väljakutset, millest enamik oli seotud maha langenud puude või elektripostidega.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa teatel võib elektripostide kõrvale tõstmine võtta aega, sest päästjad peavad olema kindlad, et posti kõrval olevates rebenenud elektrijuhtmetes ei oleks voolu.

“Kui mahalangenud puud lõigatakse tükkideks, siis elektripostid tõstetakse kõrvale,” selgitas Saaremets. “Tihti toimub mahakukkunud elektripostide teisaldamine koos elektrikutega, sest päästjad peavad olema kindlad, et vool on väljas.”

Lääne-Eesti päästekeskus pani inimestele südamele, et seoses suure töökoormusega võib päästjate jõudmine väljakutsetele võtta Patricku-suguse tormi ajal aega.

Esmajärjekorras teenindavad siis päästjad väljakutseid, kus ohus on inimeste elu või tervis.

Päästeamet soovitab tormi ajal parkida sõidukid puudest, tellingutest või murduda võivatest mastidest eemale. Kindlasti tuleks hoovist ära korjata lahtised esemed, mille tuul võib minema viia.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles