Eesti Energia soovitab valmistuda järgmisteks elektrikatkestusteks

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna öösel võib tugev tuul põhjustada uusi elektrikatkestusi.
Täna öösel võib tugev tuul põhjustada uusi elektrikatkestusi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Et hiljemalt homme peaks Eestisse jõudma praegu Briti saarte lähedal tegutsev tsüklon Robert, soovitab Eesti Energia valmistuda inimestel uuteks elektrikatkestusteks.

Eesti Energia jaotusvõrgu pressiesindaja Tuuli Sokmanni sõnade kohaselt lubab ilmateade juba täna õhtust alates tuule tugevnemist, mis võib oluliselt mõjutada saartel ning lääne- ja põhjarannikul asuvaid majapidamisi.

“Soovitame inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, varuda joogivett,” ütles Sokmann. “Samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud. Soovitame varuda alternatiivseid valgustusallikaid. Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed vooluvõrgust välja tõmmata, et vältida nende kahjustumist.”

Elektrikatkestustest palub Eesti Energia teada anda, helistades või saates SMSi rikketelefonil 1343 või veebilehe www.energia.ee kaudu.

“Elektrikatkestuse tekkides palume enne rikkenumbril helistamist oodata 15-20 minutit, kuna selle ajaga jõuab katkestuse info andmebaasi ja siis oskab klienditeenindaja rikke likvideerimise kohta juba täpsemat infot anda,” lisas Sokmann. “Palume riketest korduvalt mitte teatada, et vältida telefoniliini ummistumist ja säästa helistajate mobiiltelefonide akusid.”

Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogia instituudi prognoosi kohaselt tugevneb tuul teisipäeva õhtul kohati kuni 30 meetrini sekundis.

Öösel on Eestis muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 10-15, puhanguti 22, saartel ja rannikul 17-22, puhanguti 25-30 m/s. Pärast keskööd hakkab tuul kiiresti nõrgenema. Õhutemperatuur on 0..+4, hommikul kohati -1°C.

Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 6-12, õhtul saartel edela- ja lõunatuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0-4 kraadi.

Prognoosi kohaselt Pärnus erilist merevee taseme tõusu ette näha ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles