Ugala menulavastus uuel kujul Endla laval

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejad Hilje Murel ja Arvo Raimo.
Näitlejad Hilje Murel ja Arvo Raimo. Foto: Ugala arhiiv

Ugala teater on homme, 14. jaanuaril taas külas Pärnus, et mängida Endla teatri laval üht oma menukaimat lavastust, noore näitleja Ott Aardami kirjutatud ja lavastatud humoorikat lugu “Börs ja börsitar”.

Ott Aardam on oma esikteose kohta öelnud, et tegu on naljaka looga tõsistel teemadel. Ehkki näidendi pealkiri viitaks nagu rahamaailmale, pole loos ometigi juttu aktsiate liigutamisest. Vastupidi, tegevus toimub paikades, mis on meile kõigile tuttavad, ning tegelasteks on inimesed meie endi ümbert.



Loo tegelastegalerii on väga kirev alustades laisavõitu üliõpilasest, noorukesest rikkuriprouast ja karaokeässast ning lõpetades maamehega, kes otsib naist.



Oluline tegevuspaik on loos kuulutustebörs, kus ostetakse, müüakse ja vahetatakse kõike alates köögitarvikutest ja lõpetades tutvustega. Tutvumine teise inimesega ning armastuse otsimine ongi üks selle loo peateemasid. See tekitab palju segadust ja koomilisi olukordi.



“Börsi ja börsitari” huumor on soe ja inimlik, mitte halvustav ja kellelegi kurjalt näpuga näitav.



“Maailm aina avardub, ahvatlusi tuleb juurde, raha saab järjest rohkem inimese mõõdupuuks,” ütleb Ott Aardam oma näitemängu saateks. “Raha iseenesest ei tähenda ju midagi, tähendab inimene, kes võib selle pärast teha midagi rumalat. Või midagi head. Kuidas sellises maailmas toime tulla, kui enesemüügioskus on kesine? Kuidas leida üles teine inimene?”



“Börs ja börsitar” esietendus ülemöödunud kevadel ja pälvis kohe publiku poolehoiu. Lavastaja Ott Aardam ja naispeaosaline Hilje Murel said vaatajate tunnustuse, Ugala publikupreemia Kuldõuna.



“Börsi ja börsitari” on Ugala Pärnuski menukalt mänginud, aga lavaloo koosseis on elanud üle mitu olulist muutust. Loo meespeaosalist kehastab nüüd Ugala noorim näitleja Juss Haasma, tema sõbratari Kadri Lepp.



Trupiga on liitunud Luule Komissarov. Nende kõrval on laval veel Vilma Luik, Kata-Riina Luide, Tanel Ingi, Jaanus Kask, Arvo Raimo ja Andres Tabun. Enamikul näitlejatest on loos täita mitu rolli, seega – ümberkehastumiste tulevärk!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles