Raamatukogus mängitakse tuletornimängu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedda Peet tutvustab oma raamatut "Minu tuletornid" ja lauamängu "Matk mööda tuletorne".
Hedda Peet tutvustab oma raamatut "Minu tuletornid" ja lauamängu "Matk mööda tuletorne". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu keskraamatukogu lasteosakond kutsub 4. jaanuaril kell 12 kõiki mänguhuvilisi algkoolilapsi mängu “Matk mööda tuletorne” autori juttu kuulama ja esimesi mängujuhiseid saama.

“Hiinamaa inimesed on uut veedraakoni aastat oodates elevil, aga meie lastel on parasjagu koolivaheaeg ja raamatukogu kutsub neid osa saama mängust, kus samuti tuli ja vesi sees,” rääkis lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker.

Pärnakast sisearhitekt Hedda Peet on välja mõelnud lauamängu, mida vahva koos pere ja sõpradega mängida. Peet on kirjutanud-kujundanud ka põneva tuletorniraamatu,
mida uurides lastele ja nende vanematele nagu muuseas kange rännutuhin peale tuleb.

“Et talvised Eestimaa teed matkamiseks vahest kõige sobivamad pole, tasuks tuletornireis kõigepealt raamatut “Minu tuletornid” lehitsedes ja täringut veeretades läbi teha,” pakkus Peeker ja lubas, et oma abikäe ja -käpa ulatavad nii raamatus kui mängus tegutsevad matkasell, koer Joss, kass Jupi ja muidugi mamma.

4. jaanuaril toimuval mänguesitlusel saavad lapsed oma loosiõnne katsetada: kõigi kohaletulnute hulgast loositakse välja kaks neljaliikmelist laudkonda, kes uut mängu esimesena mängima võivad asuda, ja üks mänguhuviline, kes uue mängu kingituseks saab.

Peekri ütlust mööda on lõbus koolivaheaja kokkusaamine märguandeks, et lauamängudest lugu pidavaid lapsi oodatakse edaspidigi raamatukokku oma võidu- ja kaotamisoskusi lihvima ning sõbralikku ajaveetmist harrastama. Milliseid mänge täpselt mängida saab, selgub koha peal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles