Päästekeskusesse toob uus aasta muutusi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun.
Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun. Foto: Ants Liigus

Algav aasta toob Lääne-Eesti päästekeskuse toimimisse olulisi muudatusi: asutus kannab 1. jaanuarist Lääne päästekeskuse nime, ametist lahkub mitu keskuse allüksuse juhti.

„Ära kaovad koordinatsiooniteenistus ja haldusteenistus. Alles jäävad neli põhivaldkonda: kriisireguleerimine, päästeala ennetustöö, tuleohutusjärelevalve ja päästetöö tegemine.

Demineerimise osas midagi ei muutu, Lääne-Eestis reageerib jätkuvalt Pärnus asuv pommigrupp,” rääkis Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Sirle Matt. „Lääne päästekeskuse tegevusalasse jääb kuus päästepiirkonda: Pärnu-, Lääne-, Saare-, Hiiu-, Järva- ja Raplamaa.”

Lääne päästekeskuse juhina jätkav senine Lääne-Eesti päästekeskuse direktor Ivar Kaldasaun täpsustas, et muutuste raames jätab oma praeguse töö keskuses kolm juhti.

Koordinatsiooniteenistuse eesotsas seisnud Priit Laos edutati juhtima Põhja päästekeskust. Päästetöödeteenistuse juht Jaanus Teearu jätab senise töö aastaks, sest suundub Afganistani missioonile. Haldusteenistuse juht Marek Kukk aga lahkub süsteemist päriselt.

„Töölt lahkuvad inimesed on meile kaotus ja kui helgeid päid jääb asutuses vähemaks, siis kindlasti see heameelt ei tee,” nentis Kaldasaun.

Liiati kui ees seisab senise töökorralduse reformimine.

„Kuigi Jaanus läheb vaid aastaks, aga ka siis jääb muutuste ajal asutus ühe juhi võrra vaesemaks. See annab tuleval aastal kibedasti tunda, kui uue süsteemi käimajooksmisel üks kätepaar puudu,” tõdes Kaldasaun. „Tõstame inimesi selleks perioodiks ringi, aga uuega harjumine nõuab paratamatult aega.”

Kõneldes muutustest päästealas tervikuna, tõdes Lääne päästekeskuse juht, et ilmselgelt on uuenduste taga soov ja veel rohkem vajadus säästa. Nagu igas teises eluvaldkonnas.

Teisalt on võetud suund koondada kõnealuse ala valitsemine ühte kohta.

„Eesti riik on väga selgelt valinud tsentraliseeritud juhtimisele ülemineku tee, kus tahetakse selget käsuliini Toompealt kuni teenuseosutajani välja,” märkis Kaldasaun. Ta märkis, et johtuvalt tsentraliseerimisest jääb senise nelja päästekeskuse asemel järgmisest aastast üks. Teisedki reorganiseeruvad Lääne-Eesti päästekeskuse kombel piirkondlikuks keskuseks.

„Jääb päästeamet juriidilise isikuna ja keskused juriidiliste kehadena kaovad,” ütles Lääne päästekeskuse juht. „Päästeameti alla jäävad piirkondlikud allüksused, selle muutusega teatud ametikohad kaovad ja inimeste arv piirkonnas väheneb.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles