Pärnu kesklinnas varises maja tänavale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuvarisenud hoone rusud sulgesid Pühavaimu tänava liikluseks. Omanik peab kaose ruttu koristama.
Kokkuvarisenud hoone rusud sulgesid Pühavaimu tänava liikluseks. Omanik peab kaose ruttu koristama. Foto: Ardi Truija

Eile kella 13.40 ajal varises Pärnu südalinnas tänavale osa aastaid tühjana seisnud majast, inimesed varingus kannatada ei saanud.

Viga ei saanud ka ükski auto, sest tavapäraselt täis pargitud tänav oli varisenud maja juures sel ajal tühi.

Õnnetuses kukkus osaliselt kokku Kuninga 21, mille katusest langes osa Pühavaimu tänavale. Tegemist on mitu aastat tühjana seisnud hoonega, millel pole katusekive ja roovitise alla paigaldatud tõrvapapp on kohati auklikuks kulunud.

Päästjad kontrollisid hoone üle ja sulgesid Pühavaimu tänava lintidega. Nende sõnade kohaselt võib maja veel variseda, kollapsit soodustab ilmaennustajate prognoositud tuule tugevnemine.

Hiljemgi kostis kokkuvajunud hoonest mürtsatusi, kui majas jätkusid väiksemad varingud.

Hoolimata varisemisohust, ei pidanud nii mõnigi jalutaja risti üle tänava veetud, läbipääsu keelavaid hoiatuslinte millekski ja astus rahumeeli üle kõnniteele kukkunud rusudest. Mõtlemata sellele, millist eeskuju nad oma elu ohtu seades annavad kokkukukkunud hoone kõrvalmajas õppivatele lastele, kellele õnnetuskoht aknast kätte paistab.

Varisenud hoone kuulub Irina Kolmkandile. Omanik on praegu puhkusel Tais ja tänava puhastamise ja varinguohu likvideerimisega hakkas tegelema tema esindaja.

Õnnetuskohal käinud Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ametnike sõnade kohaselt tuleb hoone omanikul tänav ruttu rusudest puhastada ja ohutsoon maja ümber aiaga piirata.

Kõnealune maja on tühjalt seisnud 2006. aastast. 2007. aastal oli majas väiksem tulekahju, mille tekitasid sinna pääsenud kodutud.

2009. aastal tunnistas hoone omanik, et ega ta isegi tea, mida sellega teha. Pärast põlengut lasi omanik ehitise sissepääsud laudadega kinni lüüa.

Linna majandusosakonna ametnike jutu järgi on Kolmkant neilt uurinud, kuidas saaks lagunevat maja lammutada, et selle asemele uus ehitada. Hoone lammutamise luba ta saanud ei ole.

Majandusosakond lubas paigaldada eile pärastlõunal Kuninga tänavale liiklust reguleerivad ajutised märgid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles