Liivakotid säästsid sanatooriumi uputusest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi koputas eile õhtul sanatooriumi Tervis söökla uksele, kuid majja seekord ei pääsenud.
Vesi koputas eile õhtul sanatooriumi Tervis söökla uksele, kuid majja seekord ei pääsenud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu sanatoorium Tervis võttis eilset üleujutust õppusena – tõusuvesi jõudis hoone madalamas kohas välisusteni, kuid sissepääsude kindlustamine liivakottidega päästis merevee valgumisest majja.

Tervise juhataja Jaan Ratniku sõnutsi jõudis eile pärastlõunal kiiresti tõusma hakanud vesi sanatooriumi toitlustusploki uste taha, kuid liivakottidega kindlustatud sissepääsudest ei valgunud majja tilkagi.

Ratniku jutu järgi oli hoone madalamas kohas kahe ukse taga vett umbes paarikümne sentimeetri kõrguselt, kuid uste eelnev kindlustamine aitas maja kuiva hoida.

Veetase tõusis eile õhtul tipphetkel 161 sentimeetrini üle tavapärase keskmise. Ratniku hinnangul oleks liivakottidega kindlustamine aidanud kuni 170sentimeetrise veetõusu korral.

„Õnneks ei olnud veetase üle kriitilise piiri väga pikalt,“ möönis Tervise juhataja. „Liivakottidest on abi umbes neli tundi. Pikema uputuse korral oleks võinud vesi hakata alumimiiniumprofiilist uste vahelt ikkagi majja sisse tulema.“

Eile õhtul oli vesi kriitilise piiri lähedal paar tundi, seejärel hakkas veetase alanema. „Kella 20 paiku oli vesi nii palju alanenud, et oli meie majast mõnekümne sentimeetri kaugusel,“ ütles Ratnik.

Tervise juhataja sõnutsi oli eilne veetõus sanatooriumile hea õppus. „Veetõus tuletas meelde, kus me asume. Saime uputusele reageerimise läbi harjutada,“ märkis Ratnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles