Festival aitab muusikuid välismaale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaspool Eestit on siiani üks tuntumaid Pärnu bände Bedwetters, mis valiti 2007. aastal Eesti parimaks noortebändiks ja pälvis samal aastal MTV tiitli “Euroopa uus heli”.
Väljaspool Eestit on siiani üks tuntumaid Pärnu bände Bedwetters, mis valiti 2007. aastal Eesti parimaks noortebändiks ja pälvis samal aastal MTV tiitli “Euroopa uus heli”. Foto: Ants Liigus

Tänavu märtsi lõpus toimub neljandat korda festival “Tallinn Music Week”, mis on võtnud nõuks toetada Eesti artistide välismaal läbilöömist.

Festivali kommunikatsioonijuhi Ivo Kivioru kinnitusel on “Tallinn Music Week” toetanud aasta läbi oma artistide osalemist välisfestivalidel ja sellega tõstnud rahvusvahelise muusikatööstuse huvi festivali vastu. “Registreerinud artistide valik on juba praegu äärmiselt põnev, kuid ootame esmaspäevani veelgi tugevamat Eesti artistide huvi,” ütles Kiviorg.

“Tallinn Music Week” on talendifestival, mille eesmärk on näidata kodupublikule põnevaimat ja aktuaalseimat Eesti muusikat ning tutvustada kodumaiseid artiste rahvusvahelisele muusikatööstusele ning muusikapressile.

Igal aastal saabub märtsi lõpus toimuvale muusikatööstuse konverentsile ja Eesti muusika festivalile ligi 150 rahvusvahelise profiiliga muusikaettevõtjat ja muusikaorganisatsioonide esindajat, see annab Eesti artistidele unikaalse võimaluse jääda silma olulistele festivalidele, plaadifirmadele, rahvusvahelistele agentuuridele, kirjastajatele ja välispressile.

Ehkki festivali prioriteet on keskenduda Eesti talentide leidmisele, osalevad taotlusvoorus võrdsetel tingimustel artistid naaberriikidest.

Tänavu toimub festival 29.-31. jaanuarini ja osalema oodatakse kõiki muusikastiile viljelevaid muusikakollektiive, kes tunnevad, et on valmis tegutsema ka välisturgudel ja panustama oma karjääri nii muusikalise arengu kui professionaalse asjaajamise osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles