MTA foorumis näeb tulu deklareerimise infot

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA palub inimestelt kannatlikkust.
MTA palub inimestelt kannatlikkust. Foto: Liis Treimann

Alates 10. jaanuarist on 2011. aasta tulu deklareerimist puudutav informatsioon üleval maksuhalduri teemaveebis http://www.emta.ee/?id=26806.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Anne Osveti teatel on teemaveeb tõlgitud ka vene ja inglise keelde. Vene keeles leiab tulu deklareerimise info aadressilt www.emta.ee/tuludeklareeriminerus, ingliskeelse teemaveebi aadress on www.emta.ee/tuludeklareerimineeng.

Samuti on avatud kaks aastat tagasi kasutusele võetud foorum, kus küsimustele vastavad maksuspetsialistid. „Foorum on maksumaksjate seas väga populaarne, sest vastused saab kiiresti ja küsija ei pea oma nime avalikustama,“ ütles Osvet, kelle sõnul on tulumaksu tagastamise valdkonnas olulisi muudatusi.

„Kui varem said kõik läbi e-maksuameti/e-tolli saabunud ja probleemivaba tuludeklaratsiooni esitanud kiire tulumaksu tagastuse viie tööpäeva jooksul, tuleb tänavu paljudel oodata tulude deklareerimise lõppu ehk 3. Aprilli,“ selgitas Osvet.

Kiiret tagastust ei tasu Osveti jutu järgi loota nendel, kes esitasid 2010. aasta tuludeklaratsiooni hilinemisega ehk pärast 31. märtsi 2011 ja kellel ei olnud maksuvõlgasid perioodil 15. veebruarist 2011 kuni 14. veebruarini 2012.

„Muudatus, millest teavitasime juba enne eelmise aasta tulude deklareerimist, on kantud ideest kasvatada maksumaksjates seaduskuulekust,“ põhjendas maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. „Edaspidi saavad kiire tulumaksu tagastuse ainult seaduskuulekad maksumaksjad."

Tähtajaks jättis oma 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitamata ligi 23 000 maksumaksjat. Aasta jooksul on olnud võlgasid 71 000 füüsilisel isikul.
Neile, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aasta jooksul seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastusi hiljemalt 27. veebruaril 2012.

2011. aasta tulu saab deklareerida elektrooniliselt e-maksuameti/e-tolli keskkonna kaudu alates 15. veebruarist. Samast kuupäevast saab eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke MTA teeninduskohtadest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles