Tammistes murdus Pärnu jõe kaldast lahti sadakond meetrit pinnast

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga vallas Tammiste külas toimus Pärnu jõe kaldal maalihe.
Sauga vallas Tammiste külas toimus Pärnu jõe kaldal maalihe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu jõe ääres Tammistes oli maalihe, kaldakõrgendikust murdus lahti umbes sadakond meetrit pinnast koos suurte puudega. Elamuid selles paigas ei ole.

Männid ja kuused, mille juurestiku on libisema hakanud pinnas katki rebinud, toetuvad nüüd veepiiril kasvavate puude latvadele ja langevad varsti suure tõenäosusega päris pikali, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnu jõe kallastel on maalihked sagedased ja sellepärast on näiteks linnavalitsus Pärnu jõe kallaste seisundit uurinud ja planeeringuspetsialistid nõuavad kõigilt, kes jõe kaldale midagi ehitada soovivad, lihkeohuga arvestamist.

"Mõni arvab, et see on liigne nõue, teine ütleb, et väga hea, et juhtisite tähelepanu. Paljud ei ole kursis sellega, et aastal 2000 on tehtud analüüs. Samal ajal on linn hoidnud kõik geoloogilised uuringud oma andmebaasides. Igal juhul, kui kellelgi tekib küsimus geoloogia osas, on ta teretulnud meie majja. Anname informatsiooni ja inimene saab täpselt teada, missuguses geoloogilises tsoonis tema maja asub," rääkis Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles